ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

19-01-2020

Vidović: Borbenost je na maksimalnom nivou

Odličnom igrom i ubjedljivom pobjedom nad Njemačkom, "ajkule" su završile grupnu fazu Evropskog prvenstva u Budimpešti. Crnogorski vaterpolisti došli su na korak od cilja, od plasmana u četvrtfinale koje donosi odlazak na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Ostaje još meč osmine finala sa Turskom gdje smo apsolutni favoriti, utakmica koja će poslužiti našim momcima kao trening pred okršaj sa aktuelnim svjetskim prvacima Italijanima.



"Poslije duže vremena odigrali smo jednu utakmicu od početka do kraja jako dobro, kako u odbrani tako i u napadu. Možda je u napadu realizacija mogla biti malo bolja. Odbrana je bila sjajna, u više navrata smo Njemce sveli na to da nijesu znali šta da rade u napadu. Danas ćemo iskoristiti dan da se odmorimo i oporavimo. Protiv Turske nas očekuje lagan meč, ali će i trener, ali i mi, insistirati da ga iskoristimo na uigravanje, i podizanje forme pred meč sa Italijom", poručio je Marko Petković.

Nakon Slovačke, priliku je ponovo dobio i debitant na ovom šampionatu, golman Petar Tešanović.

"Protiv Njemačke nas je krasila odlična odbrana. Limitirali smo ih u napadu, nijesu imali puno izrađenih šuteva. Možda smo mogli u napadu još bolje. Osvrćemo se na Tursku, najlakši rival, kojeg isto moramo shvatiti ozbiljno. Idemo utakmicu po utakmicu, u četvrtfinalu okršaj sa Italijom. Sigurno da ćemo dati sve od sebe i u tom duelu", kazao je Tešanović.

Duel sa Turskom biće rutinski, plasmanom u četvrtfinale "ajkule" će izboriti plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

"Čestitam igračima na odličnoj igri i pobjedi. Od početka meča smo ušli na pravi način, nametnuli naš stil igre sa agresivnom i čvrstom odbranom. Primili smo samo tri gola protiv jedne ekipe kao što je Njemačka, i to je uspjeh. To nam je motivacija za dalje i put kojim treba da idemo. Da se sada odmorimo i oporavimo od ove tri utakmice u grupi, pa idemo dan po dan. Prvo Turska, moramo ozbiljno prici tom meču, protiv Mađarske su odigrali odličnu prvu četvrtinu. Bitno je otvoriti tu utakmicu kako treba. Dugo sam sa reprezentacijom, dugo ovako nije bila dobra atmosfera. Borbenost je na maksimalnom nivou. To je ono što me raduje, i što čini da se osjećam jako dobro u ovoj ekipi", istakao je Stefan Vidović.

RASPORED:

OSMINA FINALA:

14:30h Crna Gora-Turska

16:00h Njemačka-Španija

17:30h Rusija-Gruzija

19:00h Rumunija-Grčka

ČETVRTFINALA:

16:00h Italija - Crna Gora/Turska

17:30h Srbija - Njemačka/Španija

19:00h Mađarska - Rusija/Gruzija

20:30h Hrvatska - Rumunija/Grčka















Izvor: wpolo.me
Foto: wpolo.me