ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

07-08-2020

(VIDEO) Radović: Ova hunta i uzurpatori vlasti pokušavaju da naprave film da je sve normalno

Budvanski funkcioneri predvođeni Krstom Radovićem i Markom Carevićem ovog jutra ponovo su se okupili ispred zgrade Opštine, a zatim se uputili ka službenom ulazu. Tu su ih, kao tokom cijelog minulog perioda, dočekali pripadnici privatnog obezbjeđenja i službenici policije koji su im onemogućili prolazak.





Krsto Radović istakao je da je prosto nevjerovatno da se, kako je rekao, zabranjuje ulaz ljudima koji su izabrani na legitiman i zakonit način te da, zbog toga, ne može da zakaže nastavak 33. i 34. sjednice SO Budva.

"Samim tim vrlo svjesno me tjeraju da kršim zakon, a ja to sigurno neću uraditi. Znam kada je posljednji termin održavanja sjednice, ono što je sigurno je da ću je zakazati. Ova hunta i ovi uzurpatori vlasti pokušavaju da naprave neki fim kao da je sve normalno. Nažalost, nije ništa normalno. Nije normalno da se onako upada u zgradu Opštine. Nije normalno da imamo ovakvo obezbjeđenje, nije normalno da su od "Budvanske rivijere" i Opštine napravljene policijske stanice. Nije normalno da se ljudi smjenjuju i da se skupštine zakazuju 20 dana pred izbore. To nigdje na svijetu nema, to čak ni u Crnoj Gori ovakvoj, koja je skliznula u potpunu diktaturu, nije normalno", poručio je on.



Za političke oponente kazao je da njih apsolutno nije birga te da isključivo misle o svom ličnom interesu.

"Oni drugačije ne umiju da funkcionišu, ne umiju da žive. Oni su samo vlast i samo vlast, kako bi crpjeli resurse", istakao je Radović koji je u obraćanju rekao da nije normalno da zaposleni u Opštini i preduzećima ne primaju plate.

"Pa sa tim smo završili 2016. godine ako se sjećate. Nije normalno da se u ovo vrijeme otpuštaju radnici, kada je korona, kada nema sezone... Ostavljaju ljude bez kore hljeba. Oni se ne pitaju kako ovaj narod živi zadnja tri mjeseca. 90% njih je opterećeno kreditima", zaključio je on.

Nikola Jovanović je rekao da su jutros sa namjernom došli na službeni ulaz kako bi kao službena lica ušli u zgradu Opštine i radili ono za šta su ih građani birali.

"A to je da radimo u opštem interesu, za razliku od njih koji su utrčali u ovu zgradu kako bi radili samo u njihovom interesu i kako bi ponovo zavukli ruku u Vaše džepove. Želim da podsjetim javnost da smo mi za tri i po godine uspjeli da vratimo preko 37,5 miliona njihovog duga, što znači da smo svaki dan vraćali preko 30,000 eura njihovog duga. Samo je pitanje koliko će njihov opstanak ovdje koštati građane", poručio je on.

Akcija policije, Upravne inspekcije i svih državnih organa koja se desila u Budvi, prema Jovanovićevom mišljenju predstavlja lokalni državni udar, poništenje Ustava, zakona, volje građana i obesmišljavanje bilo kakvih pojava demokratije u Crnoj Gori.

"Ovaj koji se proglasio za predsjednika vidimo ne smije da prošeta gradom. I njemu je jasno da on nije predsjednik, da je on uljez i kriminalac i da će 30. avgusta biti izbačen iz ove kancelarije naglavačke", istakao je on.



Jovanović je kazao da posebno želi da se pruži podrška Službi zaštite i spašavanja istakavši da je načelnik te službe nezakonito smijenjen. Kako je zaključio, sjednicu koju nova većina želi da održi sjutra nije moguće zakazati u periodu kada su raspisani izbori. On je osudio i namjeru da se smijeni i Savjet Radio Televizije Budva.

Politička kriza u Budvi traje gotovo dva mjeseca, a čelnici vlasti izabrane 2016. godine, od kada su smijenjeni sa funkcija od strane nove većine, svakog radnog dana, u znak protesta, dolaze ispred zgrade lokalne uprave.

Lokalni izbori u našem gradu zakazani su za 30. avgust.