ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

13-05-2019

Veliko odbojkaško srce

Šesti Memorijalni odbojkaški turnir Niko Zenović biće održan od 17. do 19. maja u Mediteranskom sportskom centru, a ono što će ga odvajati od prethodnih je humanitarni karakter.

Emotivna priča porodice i prijatelja, te njihova organizacija revijalne utakmice u znak sjećanja na sugrađanina i poznatog sportskog radnika Nika Zenovića, nakon šest godina je prerasla u respektabilan, međunarodni turnir koji ove godine ima i humanitarnu crtu.

“Počeli smo 2013. godine sa revijalnom utakmicom sa sarajevskom Bosnom, sledeće godine smo ugostili Mladost iz Zagreba, a već treće godine počeli smo da razmišljamo o organizaciji turnira sa veteranima iz zemalja iz okruženja, upravo onako kako bi želio i naš otac. Ovogodišnji turnir okupiće 17 ekipa iz svih zemalja bivše Jugoslavije, a ono što nas posebno raduje, tokom trajanja turnira na ulazu u salu biće postavljene kutije za donacije i sav prihod će biti proslijeđen Udruženju roditelja djece i mladih sa smetnjama u razvoju Puževa Kućica”, kazao je u ime organizatora sin Nika Zenovića, Nemanja Zenović.

Od 17 ekipa, četiri su ženske, dok su u muškoj konkurenciji dvije grupe veterana – stariji 45+ i mlađi 30+ .
Učešće na turniru je potvrdila proslavljena odbojkašica iz Srbije, Ivana Đerisilo sa sestrom, a gost će biti i član “zlatne odbojkaške generacije” Slobodan Boškan.



Svečano otvaranje turnira je planirano za petak, 17. maj u 18 sati u Sali MSC, iako će takmičarski dio početi ranije, već u 14 sati.

“U nedjelju, 19. maja, nakon poslednje utakmice, proglasićemo pobjednika turnira i uručiti pehare i zahvalnice, dok ćemo uveče tradicionalno organizovati druženje u hotelu Mediteran. Cilj organizacije ovog turnira nije prioritetno odbojka, već susreti, druženje i podsjećanja na neka zajednička lijepa i uspješna odbojkaška vremena”, zaključio je Zenović.