ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

29-09-2020

Večeras šesto izdanje Novog vala

Festival Novi Val će biti održan na prostoru između crkava u Starom gradu, večeras u skraćenom i skromnijem obliku, i to u terminu od 19-22 časa, uz poštovanje najnovijih mjera NKT-a, saopšteno je iz NVO Agora, koja je organizator festivala.

"Filmski dio programa otvara nagrađivani "ŠERBET" u režiji Nikole Stojanovića, te još četiri kratkometražna ostvarenja iz regiona.

Filmski program čine nagrađivani kratki filmovi “Šerbet” Nikole Stojanovića i “Poslednja slika o ocu” Stefana Đorđevića, oba iz Srbije, kao i “Neonska srca” koji je režirala Ana Jakimska iz Makedonije, zatim “Neko treći” u režiji Milorada Milatovića iz Crne Gore, te “Potop” Kristijana Krajčnana iz Slovenije.

Ulaz je slobodan, ali će biti ograničen broj posjetilaca, uz poštovanje propisanih preporuka...

Podršku festivalu pružili su Turistička organizacija Budva i Filmski centar CG.

Projekcija ostvarenja "Neon Hearts"

Jedan od filmova koji će biti prikazani je i "Neon Hearts", autorke Ane Jakimske iz Sjeverne Makedonije.


Scena iz filma, Foto: anajakimska.com

Neposredno prije početka festivala biće priređena prva sesija razgovora pod nazivom “Biti žena na nezavisnoj kulturnoj sceni”, što je podržalo Ministarstva kulture CG kao dio projekta "INDIE MNE - Mladi na nezavisnoj kulturnoj sceni".

Festivalski program realizuje se uz podršku Turističke organizacije Budva, Filmskog centra CG i lokalnih privrednika, te tehničku podršku festivala "Grad teatar"Budva.



Zbog najnovijih mjera NKT-a kompletan program će biti okončan do 22 časa, a organizator NVO “Agora” ističe kako će biti ispoštovane sve preporuke nadležnih organa. Ulaz je slobodan, ali zbog propisa koji važe od sutra, biće ograničen na 70 posjetilaca, bez mogućnosti stajanja.