ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

18-07-2018

Večeras na Trgu pjesnika "Zamak Mišela de Montenja – estetsko biće književnog djela"

Sa početkom u 21h, na Trgu pjesnika se nastavja ovogodišnji književni program festivala predstavljanjem knjige Borisalva Jovanovića „Zamak Mišela de Montenja – estetsko biće književnog djela“.

Borislav Jovanović rođen je 1941. godine kod Danilovgrada. Završio je Filološki fakultet u Beogradu. Član je Udruženja nezavisnih književnika Crne Gore, crnogorskog PEN-a, Matice crnogorske i predsjednik je njenog Ogranka u Mojkovcu.



Važi za čovjeka koji je u svojim prikazima i esejima intenzivno pratio i promovisao nastajanje i razvoj nove crnogorska književnosti. O tome govori i pet objavljenih knjiga na ovu temu.

Romani: „Mala Moskva“, „Bijeli gavran“, „Platonov plač“, „Homerov arhipelag“, „Laureta“. Poezija: „Starac i zvijezde“, „Staze“, „Naručje iskoni“, „Amputacije“, „Kenotaf“, “Okivanje Thanatosa“, „Vidimo se u poeziji“, „Nezakazano vrijeme“. Antologije: “Spornik” – izbor iz poezije Radovana Zogovića povodom stogodišnjice rođenja; “Biblion” – izbor iz crnogorska poezije koja je nastajala krajem prošlog i početkom ovog milenijuma.

Sa autorom razgovor na Trgu void poznati crnogorski književnik Aleksandar Bečanović.