ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

08-04-2017

Vaterpolisti Budve u finalu plej-ofa prvenstva

Budva je ekspresno došla do finala - Budvani su u drugom meču polufinala savladali Primorac u Nikšiću rezultatom 10:9 i zakazali okršaje za trofej sa Jadran Carinama.

Gosti su vodili od starta (sve do 3:2), a Primorac reagovao i prvi put došao u vođstvo od 4:3 preko Antonija Petrovića.

U prvoj četvrtini je viđeno čak devet golova, a ekipa Petra Vica je početkom dionice povela i sa 6:4... Tada se činilo i da kotorska ekipa ide ka majstorici...

Bio je to uvod, međutim, u seriju Budve, koja je uzvratila s tri vezana gola i sredinom treće četvrtine opet povela (7:6).

Primorac je četiri i po minuta prije kraja poravnao na 9:9 (Nikolas Saveljić), ali gol za trijumf i plasman u finale Budvi postigao je Blažo Mitrović 4.03 sekunde prije kraja meča.

Tim Draga Pejakovića je u srijedu bio bolji na svom bazenu sa 8:6...

"Ove godine Budva je ispunila ciljeve, čak smo i prevazišli očekivanja i mišlim da momci zaslužuju pohvalu. Naša ekipa igra sa malim brojem igrača u rotaciji, tako da su najbitniji igrači imali veliku minutažu ove sezone i jako su iscrpljeni", rekao je Pejaković.

Finalna serija, koja se igra u tri pobjede, počinje naredne subotu, a prednost domaćeg bazena ima Jadran.

"Jadran je kompletna ekipa, koja igra veoma dobro, a nama je najbitnije da se što bolje pripremimo i oporavimo do prve utakmice. Jedno je sigurno - finale ćemo igrati svom snagom", kazao je Pejaković.

Primorac - Budva 9:10 (5:4, 1:2, 2:3, 1:1)

Nikšić - Bazen SC „Nikšić”. Sudije: Obradović, Ivanovski (Herceg Novi). Igrač više: Primorac 6 (3), Budva 5 (4). Peterci: Primorac 1 (1).

Primorac: Zubac, Gopčević, Vukasović, Petrović 1, Grgurević 1, Kosić, Adžić, N. Radonjić 3, Krivokapić 1, Todorović, Mačić, Matković 1, Popović, Saveljić 2.

Budva: Radić, Manojlović, S. Ćetković, Franeta, B. Mitrović 2, Dragović, Vujašević, Đurđić 4, Kovačević 1, Popović, P. Ćetković 1, M. Mitrović, Krivokapić, Vuksanović 2.