ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

19-10-2019

U ponedjeljak konferencija o zdravstvenom turizmu u Bečićima

Osma, dvodnevna međunarodna konferencija pod nazivom "Zdravstveni turizam - Novo lice turističke ponude" u organizaciji Medical Spa Asocijacije Crne Gore u saradnji sa klasterom zdravstvenog turizma Crne Gore, Ministarstvom održivog razvoja i turizma, Privrednom komorom i Institutom za standardizaciju počeće u ponedjeljak, 21. oktobra sa početkom u 12h u hotelu "Splendid" u Bečićima.

Kako je saopšteno, cilj konferencije i ove godine je da okupi ugledne domaće i inostrane stručnjake, operativce i konsultante iz područja medicine i turizma, predstavnike hotelijerske i wellness industrije, koji će zajednički pokušati odgovoriti na ključna pitanja o fazama razvoja zdravstvenog turizma u Crnoj Gori i regionu. Konferencija će otvoriti tematiku nove zdravstvene infrastrukture Crne Gore kao nezaobilaznog preduslova za percipiranje Crne Gore kao “zdravstveno sigurne” destinacije ali i kao potencionalno atraktivne destinacije zdravstvenog turizma na karti Evrope i svijeta. Svoje modele i rezultate za posezonu -low season tourism predstaviće i stručnjaci iz regiona.

"Želja nam je da kao i ranijih godina, vec sada tradicionalna konferencija ponudi dijalog, diskusiju i rješenja za izazove vezane za investicije u zdravstvenom turizmu, dajući jedinstvenu platformu za razmjenu iskustava o glavnim učesnicima zaslužnim za rast ovog tržišta" istakao je Vlatko Stijepović, predsjednik organizacionog odbora.


"Značajan odziv vrhunskih evropskih i svjetskih institucija, kompanija i predavača na konferenciji u proteklih sedam godina potvrdio je njen značaj i pozicioniranje na mapi regionalnih i evropskih skupova zdravstvenog turizma. Zdravstveni turizam postaje ključni segment nacionalnih strategija razvoja turizma sve većeg broja zemalja regiona s ciljem rasta udjela na Evropskom tržištu. Vjerujemo da će skupovi poput osme Konferencije zdravstvenog wellness i spa turizma odrediti buduće lidere navedenog procesa", zaključio je Stijepović.