ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

22-08-2014

U Crnoj Gori trenutno boravi 105 051 turista

Na današnji dan u Crnoj Gori boravi 105 051 turista, što je za 9% više u odnosu na isti period prethodne godine.

Primjetan je porast broja turista na Žabljaku (6%) i Kolašinu (18%), a u primorskim opštinama najveći rast u poređenju sa istim periodom prethodne godine bilježe Bar i Tivat u kojima boravi 11% više turista, Kotor 10% i u Budvi 7% više u odnosu na prethodnu godinu.

Na graničnim prelazima u toku prethodne sedmice zabilježen je 5% veći promet vozila u odnosu na isti period prošle godine, promet vozila kroz tunel Sozina je veći za 7%, promet putnika na aerodromima je za 3% veći, dok je broj korisnika roaming usluga u našoj zemlji veći za 10% u odnosu na uporedni period lani. Nacionalne parkove je tokom prošle sedmice posjetilo 14% više turista u odnosu na isti period prethodne godine.

Call Centar Nacionalne turističke organizacije 1300 koji je na raspolaganju turistima 24 sata dnevno za sve informacije, sugestije, pritužbe i pohvale, zabilježio je tokom prethodne nedjelje ukupno 617 poziva, od čega se 122 poziva odnosilo na pritužbe, dok se 489 poziva odnosilo na pružanje opštih informacija o brojevima telefona, smještajnim kapacitetima, manifestacijama isl.

Većina pristiglih pritužbi odnosila se na buku, nelegalno izdavanje smještaja, tzv. "dilere" soba i nepoštovanje plažnog reda i pravila 50/50 koje se odnosi na plažni mobilijar.

Tokom ove sedmice primjetan je rast pritužbi na glasnu muziku iz ugostiteljskih objekata u opštini Herceg Novi.