ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

19-06-2017

U Budvi uhapšen maloljetnik iz Podgorice zbog krađe

Službenici CB Budva su, u kratkom roku rasvijetlili, krivično djelo krađa, koje je, kako se sumnja, počinio sedamnaestogodišnji N.P. iz Podgorice.

Prema navodima iz saopštenju, osumnjičeni je, kako se sumnja, u nedjelju oko 11 h sa parking prostora u naselju Pržno otuđio vozilo marke Daewoo Matiz budvanskih registarskih oznaka, vlasništvo L.V.

Otuđeno vozilo je pronađeno i vraćeno vlasniku, a o događaju je obavješten državni tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, koji je naložio da se protiv ovog lica podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa.

Službenici podgoričke policije su danas rasvijetlili dva krivična djela iznude i nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv istog maloljetnog lica, N.P, zbog osnovane sumnje da je počinio ova krivična djela.

On je, kako se sumnja, krivično djelo iznuda počinio 26. maja tako što je pod izgovorom da navodno pita koliko ima sati, iskoristio priliku i od maloljetnog T.B. oteo mobilni telefon i od njega zahtijevao da mu da 20 eura kako bi mu vratio telefon.

Osumnjičeni je, kako se sumnja, pod izgovorom da ga maloljetni D.N. fotografiše, 29. maja na isti način otuđio mobilni telefon i od njega zahtijevao da mu da 100 eura kako bi mu vratio telefon uz prijetnju da će mu, ukoliko to ne učini, nanijeti tjelesne povrede.

Kako se navodi u saopštenju, na osnovu preduzetih operativnih mjera i radnji, policijske službenici su došli do osnovane sumnje da izvršilac ovih krivičnih djela maloljetni N.P.

O događaju je obaviješten državni tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se protiv ovog lica podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela iznuda.

Reklame