ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

03-11-2014

Turistička ponuda Crne Gore biće predstavljena na turističkoj berzi „WTM 2014“ u Londonu

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Ministarstvo održivog razvoja i turizma, u saradnji sa strateškim partnerima i turističkom privredom, predstaviće crnogorsku turističku ponudu na Međunarodnoj turističkoj berzi World Travel Market (WTM) , koja se održava od 3. do 6. novembra u Londonu.

WTM je jedan od vodećih globalnih događaja za turističku industriju, na kojem svoju ponudu predstavljaju svi sektori turizma, uključujući turističke organizacije, avio kompanije, hotele, agencije, softverske kuće, itd. Ova najznačajnija svjetska turistička berza okupiće oko 5.000 izlagača iz preko 180 zemalja svijeta, preko 50.000 profesionalaca iz oblasti turizma i veliki broj medija. Učešće na ovoj berzi je značajno, kako zbog prezentacije ponude na britanskom tržištu, tako i zbog mogućnosti susreta ponuđača sa partnerima i sa drugih emitivnih tržišta.

Takođe, u organizaciji Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNWTO) i Međunarodne turističke berze, i ove godine, biće održan Ministarski samit, na kojem će visoki predstavnici država članica iz cijelog svijeta razmijeniti mišljenja u pogledu turističkog razvoja i buduće perspektive u ovoj globalno značajnoj oblasti..

Delegaciju Crne Gore predvode državni sekretar za turizam u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Predrag Jelušić i direktor NTO Crne Gore, Saša Radović, koji će tokom sajma imati, niz sastanaka sa postojećim i potencijalnim partnerima i veliki broj intervjua sa predstavnicima medija.