ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

09-12-2016

Tradicionalni humanitarni Božićni bazar

U šoping molu Delta City, u subotu, 10. decembra od 10.00 do 18.00h biće održan tradicionalni humanitarni Božićni bazar, koji organizuje Međunarodno udruženje žena Crne Gore.

Tradicionalnu manifestaciju Božićni bazar podržavaju brojne kompanije, ambasade i volonteri, a ona je, tokom proteklih godina, postala događaj koji ima za cilj prikupljanja sredstava namijenjena institucijama, organizacijama i pojedincima kojima je to neophodno.

Prošle godine, u okviru Božićnog bazara, Međunarodno udruženje žena Crne Gore prikupilo je 36,146.08 eura. Sredstva su upotrebljena za kupovinu medicinske opreme za Klinički centar Podgorica, opreme za dječje igralište Centra za djecu s invaliditetom u Pljevljima, kao i opreme i nastavnička sredstva za četiri osnovne škole u Podgorici.

Ovogodišnja misija humanitarnog Bazara je da se obezbijede sredstva za Električni morselator za potrebe Ginekološko akušerske klinike za unapređenje laparoskopskih operacija u ginekologiji, kao i madrace, posteljinu i pokrivače za odjeljenja bolnice kojima je to najpotrebnije; sredstva za postavku vještačke trave na fudbalskom terenu dječijeg kluba Breznica u Pljevljima, kao i nastavna i didaktička srestva za osnovne škole u Podgorici i okruženju.