ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

07-08-2020

Taktika OKG Pendrek & Pajser koalicije – kad ne znaš što ćeš, pričaj o nacionalizmu

Da OKG DPS sa državnog nivoa uporno plasira preko svojih lokalnih poslušnika teme koje nemaju nikakve veze sa lokalnim izborima, kao i da je to taktika koja je zauzeta ne bi li se napravila predreferendumska atmosfera u trenutku kada je DPS pritisnut ekonomskom propašću države koju je sam izazvao, navodi se u saopštenju koalicije "Marko Bato Carevć - Za budućnost Budve".



"Ekonomija se urušila, javni dug је astronomski, paketi pomoći ismijavanje građana, sezona је “pukla “ najviše zbog nerazumnih odkuka NKT-a, a DPS bi da priča o partizanima i četnicima. Neće moći!", navodi se u saopštenju.

OKG DPS, kako dodaju, direktno ili preko svojih satelita šalje poruke koje prepadaju, izazivaju nesigurnost, zastrašuju, izazivaju podjele i mržnju, što je zakonom zabranjeno.

"Režim svoju ugroženost i evidentan poraz na izborima poredstavlja javnosti kao ugroženost države poistovjećujući ih, što je notorna neistina i laž u propagandne svrhe. Smjenjuju upravne odbore i savjete bez ijednog pravnog osnova, uvode partijsku diktaturu, plata nema, zadužiće opet grad po nalogu centrale – a stvaranjem podjela pokušavaju da prikriju svoju nesposobnost i nepočinstva", kazali su u saopštenju.

Prema njihovim riječima, kada nemate viziju, ideje i znanje da vodite neku lokalnu zajednicu, ostaje vam jedino politikanstvo, lov u mutnom i gruba šovinistička retorika ne bi ste li obezbijedili podršku.

"Zauzimanje vlasti i fotelja je glavni projekat izbornog programa DPS-a Izazivanje netrpeljivosti i mržnje radi polarizacije biračkog tijela u svrhu sticanja političkih poena i podrške na izborima stara je retrogradna DPS politika: “zavadi pa vladaj”. DPS direktno ili preko svojih trabanata šalje poruke podjela i mržnje", istakli su u saopštenju i dodali da je država Crna Gora nezavisna i međunarodno priznata, te članica je Ujedinjenih nacija, što je činjenica koju nijedan učesnik na izborima ne osporava.

"Očigledna je taktika OKG Pendrek & Pajser koalicije – kad ne znaš što ćeš, pričaj o nacionalizmu."

Kako kažu, Crnogorskoj i gospođi Ivanović je jedini put da pričom o nacionalnim interesima opravda politički brlog koji su sami napravili i ugasili partiju otjeravši skoro sve njene članove.

"Umjesto da pričaju o razvoju Budve, da se pokaju za korupcionaške afere svojih prethodnika i ograde se od njih misle da će staviti šapu na Budvu sa “starom ekipom”. Prevarili su se. Građani Budve na ovakve prazne priče DPS i satelita neće nasjesti. Izabraće one ljude koji su preporodili Budvu nakon gotovo tridesetogodišnje pohare i glasaće za pobjedničku koaliciju – Marko Bato Carević – Za budućnost Budve!", poručili su u saopštenju.