ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

11-07-2018

Tajland: Dječaci se dobro osjećaju, pojedini imaju infekcije

Dvanaest dječaka i njihov fudbalski trener, koji su spaseni iz poplavljene pećine na sjeveru Tajlanda, izgubili su na težini, ali su u dobrom stanju, saopštili su danas zdravstveni zvaničnici.

"Trinaestorica koji su iz pećine Tam Luang izvučeni tokom tri dana, smješteni su u bolnicu u gradu Čijang Raj", rekao je lokalni zvaničnik.

Prva četiri spasena dečaka osjećaju se dobro, jedu normalnu hranu i šetaju, četvorica spasena u ponedjeljak i dalje jedu samo mekanu hranu.

"Oni iz posljednje grupe koja je pristigla u bolnicu u utorak uveče, kao i njihov trener, imaju infekciju pluća", rečeno je na konferenciji za novinare, prenosi Tanjug.

Svi dječaci i trener su uspješno spaseni iz pećine, uprkos tome što nisu imali nikakvog iskustva u ronjenju, a pojedini čak nisu znali ni da plivaju.

Oni će uzimati ljekove za infekciju narednih sedam dana, a zdravstveni zvaničnici su ranije najavili da će dječaci biti poslati i kod psihologa, kako bi se otkrilo da li ima posljedica zbog situacije u kojoj su se našli.
Reklame