ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

14-07-2019

Svjetsko prvenstvo: Crna Gora nakon ponoći sa Srbijom

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore duelom sa Srbijom u ponedjeljak od 1:30 po crnogorskom vremenu počinje takmičenje na Svjetskom prvenstvu u južnokorejskom Kvandžuu.

"Mi smo došli ovdje da tražimo pobjedu protiv kompletne Srbije. Ova Srbija jeste slabija od ekipe sa Svjetske lige, ali svi ti igrači imaju veliki motiv i kvalitet, što su i pokazali prije četiri godine kada su osvojil Svjetski kup. To su igrači koji igraju u dobrim klubovima. Međutim, razmišljamo samo o sebi, ako budemo na nivou na kojem možemo, imamo velike šanse da slavimo", kazao je selektor Vladimir Gojković.

U našoj grupi A su još Grčka i Južna Koreja. Mlađan Janović ističe da je svaka utakmica važna, i da će iz meča u meč podizati formu.

"Kad smo već stigli ovdje, situacija je takva kakva je, uradili smo koliko smo stigli, a radili smo naporno. U naredna dva dana pripremićemo još neke taktičke stvari. Idemo iz meča u meč, prvo protiv Srbije, pa Grčke, zašto da ne i protiv Koreje, da polako podižemo formu. Svaka utakmica je važna, ali ne i odlučujuća, sem toga da li ćemo ići direktno u četvrtfinale ili osminu finala. Bez obzira bili prvi ili treći u grupi, promijeniće jako malo stvari, turnir je dugačak, i najvažnije je da idemo iz meča u meč. Srbija jeste izmijenila sastav, ali smo ga izmijenili i mi u posljednje dvije, tri godine. To nosi i neke svoje mane, ali i dobre stvari. Ti novi igrači u Srbiji će sigurno biti motivisani, ali isto tako imamo i mi mlade momke koji prvi put učestvuju na ovako velikom takmičenju. Tako da će i oni biti jako motivisani. Očekujem odličan meč, a mislim da će u ovoj našoj grupi između nas, Srbije i Grčke odlučivati nijanse."