ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

28-12-2016

Stefan Vukotić najbolji sportista u 2016. godini

Aktuelni šampion i vicešampion Evrope i Svijeta u seniroskoj konkurenciji u duo sistemu u ju-jitsu sportu, Stefan Vukotić, proglašen je za najboljeg sportistu Budve za 2016. godinu, odlukom budvanskih sportskih radnika i novinara, u tradicionalnom izboru za najboljeg sportistu Budve.

Reprezentativac i selektor juniorske ju-jitsu reprezentacije Crne Gore, Stefan Vukotić, u svojoj bogatoj sportskoj karijeri, je zajedno sa partnerima Lazarom Miloševićem, Anđelom Perović, Aleksandrom Moračaninom, Lidijom Jokić, Vasilijem Gagovićem i Vukom Dragutinovićem, osvajač mnogobrojnih medalja na zvaničnim prvenstvima Svijeta, Evrope i Balkana i to u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

„Što se moje karijere tiče, ova godina je najuspješnija, jer smo na seniorskim takmičenjima osvojili sve što se moglo osvojiti, postavili smo najviše ciljeve i trudićemo se da iste u narednoj godini opravdamo“, kazao je Vukotić, gostujući u programu Radio Budve.

Zajedno sa Vukom Dragutinovićem, Stefan Vukotić je na kraju takmičarske 2016.godine na osnovu postignutih rezultata na državnim i medjunarodnim takmičenjima, od strane Ju-Jitsu Saveza Crne Gore proglašen za najboljeg sportistu za ovu godinu, dajući izuzetan doprinos u razvoju ju-jitsu sporta. U duo sistemu, oni su krajem novembra mjeseca osvojili zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Vroclavu, u Poljskoj.

Vukotić i Dragutinović dobitnici su i specijalnog priznanja za za postignute rezultate u protekloj godini, od strane sportskih novinara Crne Gore u tradicionalnom izboru za najbolje sportiste Crne Gore za 2016. godinu.

„Od početka takmičarske sezone mi imamo za cilj da iznenadimo i obradujemo naše sugradjane, čelnike iz Saveza i uopšte ljubitelje sporta sa vrhunskim rezulatatima, tako da nam ova priznanja na kraju godine zaista puno znače, jer predstavljaju krunu svega što smo tokom godine uradili, i veliki podsticaj za dalji rad, koji nam predstoji“- istakao je Vukotić.

Stefan se punih trinaest godina bavi sportom, kako kaže, za postizanje dobrih sportsih rezultata važna je disciplina, volja, istrajnost, ali prije svega, ljubav prema tome što radite.

„Da nisam zavolio ovaj sport, ne bi bilo sigurno ni ovakvih rezultata, a veliku zahvalnost dugujem i podršci svih članova moje porodice", zaključio je Vukotić.