ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

18-07-2019

Spremni da objave imena funkcionera koji su dobili stan pod povoljnim uslovima

Vlada je spremna da skine oznaku tajnosti sa imena funkcionera koji su riješili stambeno pitanje. To je juče, odgovarajući na pitanje poslanika Neđeljka Rudovića, kazao premijer Duško Marković.

On je izjavio da je saglasan da je nepravedno da se oznaka tajnosti i dalje nalazi na podacima o dodjeli stanova funkcionerima pod povoljnim uslovima.

"Biću direktan, pošto javni funkcioneri imovinu prijavljuju Agenciji za sprječavanje korupcije uključujući i detaljne podatke kako su stan ili kredit dobili na osnovu odluke Vladine komisije, ne vidim zašto se odluka o dodjeli stana ili kredita funkcioneru ne bi objavila”, istakao je Marković.

Rudović je Markovića pitao kada će skinuti oznaku tajnosti sa podataka o dodjeli stanova funkcionerima pod povoljnim uslovima i staviti van snage postojeću Odluku o kriterijumima i načinu za rješavanje stambenih pitanja funkcionera, koji su, kako je ocijenio, već privilegovani u odnosu na građane koji nijesu dio DPS-a ili Vlade.

Marković je rekao i da u javnoj upravi rade desetine hiljada zaposlenih, većina kao državni službenici i da je “valjda normalno da im država, gle čuda, kao poslodavac pomogne da obezbijede krov nad glavom”.

“Državni službenici nijesu političke ličnosti već profesionalci koji će raditi u nekoj drugoj vladi, možda u Vašoj, oni su stub administracije i nastavićemo da ih podržavamo da riješe stambeno pitanje”, poručio je Marković.

On je ocijenio i da nije nečasno rješavati stambeno pitanje u javnoj upravi, lokalnoj samoupravi, političkim funkcionerima.

“Oni mogu biti više ili manje uspješni, ali to nijesu gubavci već ljudi koji rade za ovu državu”, kazao je Marković.

Poručio je i da dok bude predsjednik Vlade, da se stambena politika može samo unapređivati.

"Kako bi što veći broj zaposlenih i građana koji su u stanju takve potrebe, rješavao stambeno pitanje" rekao je Marković.

Prema riječima poslanika Neđeljka Rudovića, predsjedniku Ustavnog suda dodijeljen je stan od 109 kvadrata za 24 hiljade i 290 eura, iako već ima dvije nekretnine. Reizabrana predsjednica Vrhovnog suda dobila je, kako je kazao, 40 hiljada za rješavanje stambenog pitanja, iako je prije neku godinu dobila stan u Vektri.


Vijesti