ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

18-10-2017

Skakali po krovu, polili benzinom, pa zapalili auto

Barska policija uhapsila je A.S. i R.M. zbog sumnje da su juče polili benzinom, a potom zapalili službeno vozilo "Dačia daster" koje koristi pripadnik granične policije Svetislav Filipović.

Automobil je bio parkiran u Ulici Rista Lekića u Baru ispred zgrade u kojoj Filipović stanuje.

"Juče oko 3,30 časova ujutru je u Makedonskom naselju u Baru podmetnut požar na službenom policijskom vozilu "Dačia daster", na kojem je nastala totalna materijalna šteta. Požar se proširio i na vozilo, vlasništvo fizičkog lica, koje je bilo parkirano do ovog vozila a na kojem su takođe nastala oštećenja. Barska policija je došla i do motiva izvršenja ovog krivičnog djela. Sumnja se da su A.S. i R.M, prolazeći pješice kroz Makedonsko naselje, uočili službeno policijsko vozilo "Dačia daster", koje je vidno obilježeno policijskim oznakama, te su se potom popeli na haubu, a zatim na krov vozila po kojem su skakali. Oni su na taj način, vandalskim ponašanjem, sumnja se,ulubili vozilo i oštetili limariju. Njih dvojica su potom otišla, ali su se ubrzo vratila noseći flašu sa benzinom i zatim su, kako se sumnja, u cilju prikrivanja tragova vandalskog ponašanja polili vozilo benzinom i prouzrokovali požar na vozilu nakon čega su pobjegli", saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da će A.S. i R.M. danas, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Foto: Vijesti.me