ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

15-08-2019

Sea Dance nagrađuje humanost: Besplatne ulaznice dobrovoljnim davaocima krvi

Zavod za transfuziju krvi Crne Gore u saradnji sa Sea Dance festivalom drugu godinu nagrađuje dobrovoljne davaoce krvi.

Građani Crne Gore koji u periodu od 19. do 24. avgusta odluče da dobrovoljno daju krv dobiće na poklon jednodnevne ulaznice za šesti Sea Dance festival koji će biti održan od petka, 30. avgusta, do subote, 1. septembra na budvanskoj plaži Buljarici.

Krv se može dati svakog radnog dana u periodu od sedam do 14,30 sati u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi u Podgorici, Cetinju, Nikšiću, Beranama, Bijelom Polju, Pljevljima, Kotoru i Baru.

Iz Zavoda navode da je cilj akcije motivisanje građana da doprinesu obezbjeđivanju potrebnih zaliha krvi i pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

“Ljudski životi i dobročinstvo nemaju alternativu, zato se darivanja krvi moramo sjetiti ne samo u hitnim situacijama, kada je našem bližnjem neophodna ova dragocjena tečnost, nego i tokom cijele godine, kad god se osjetimo zdravim i sposobnim da učinimo humano djelo. Dobrovoljno davalaštvo krvi djelatnost je od opšteg društvenog značaja, a građani svojim doprinosom jačaju ideju solidarnosti, šire humanu misiju i porodicu dobrovoljnih davalaca”, ističu u Zavodu za transfuziju krvi Crne Gore.