ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

29-06-2016

SDP: Razotkrivena politička korupcija u Budvi

"Nakon čitavog niza identifikovanih i priznatih afera u Budvi, objavljeni su i dokazi političke korupcije u metropoli turizma.

Razotkriveni dil u Skupštini opštine Budva, zapravo je koncept DPS-a, osmišljen davno prije zaključenja predizbornog koalicionog sporazuma za posljednje lokalne izbore 2012. godine.

Kao koalicioni partner, više puta smo osjetili njihovu „iskrenost“ u međusobnim odnosima, kao i u vršenju poslova od javnog interesa.

Presudna uloga odborničkog kluba SDP u mandatu Skupštine opštine Budva za period 2012-2016. godine, bila je činjenica koja je alarmirala DPS da, po svaku cijenu, kreira novu skupštinsku većinu.

Formiranje tzv. partije Prava Budva i njenog odborničkog kluba, bilo je rezultat potrebe uklanjanja SDP-a iz odlučivanja i sakrivanja afera, a ne nikako, potreba davanja doprinosa kvalitetnijem odlučivanju, budući da odbornik Perović i njegov kolega, za tri godine nisu nijednom izašli za govornicu lokalnog parlamenta.

Rukovodstvu i odborničkom klubu DPS-a, od starta je bilo kristalno jasno, da brojne odluke koje su planirali na štetu građana i budžeta opštine, u interesu kriminalne grupe, nemaju podršku odbornika SDP.

Otrcano i neozbiljno su djelovali njihovi prigovori o našoj neprincipijelnosti u tadašnjoj koaliciji, umjesto da su se bavili suštinom problematičnih odluka.

Još gore djeluju danas, kada ti isti ljudi, samo na drugim funkcijama, očajnički pokušavaju da objasne i riješe probleme lokalne samouprave u Budvi", navodi se u saopštenju OO SDP Budva.