ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

22-03-2020

Savjet za kontrolu policije: Potrebno je nacionalno jedinstvo i građanska odgovornost

Nacionalno jedinstvo i puna građanska odgovornost, na svakom mjestu i u svakoj situaciji su potrebni, a Vlada Crne Gore, državni i organi lokalne samouprave preduzimaju odlučne napore kako bi se zaštitilo zdravlje stanovništva, ocjenjuje Savjet za građansku kontrolu rada policije.Iz Savjeta su apelovali da na građane da poštuju sve protivepidemijske mjere Vlade.

“Borba protiv koronavirusa najveći je izazov sa kojim se suočava moderna Crna Gora i njeni građani. Određene usvojene mjere o odluke, kao i one koje će potencijalno uslijediti, nijesu popularne jer ograničavaju i zadiru u prava i slobode. Zbog činjenice da se nalazimo u vanrednim okolnostima, treba ih prepoznati i podržati kao dio ukupne borbe čiji je prioritet zaštita i spašavanje svakog ljudskog života. Virus se prenosi kontaktom između građana koji se ne pridržavaju naredbi i svojim kretanjem i ponašanjem ugrožavaju druge”, dodaju iz Savjeta.

Savjet za građansku kontrolu rada policije iskazao je zahvalnost svim zdravstvenim radnicima i podržava jačanje kapaciteta zdravstvenog sistema Crne Gore.

“Cijenimo posebno važnim da istaknemo ulogu i posvećenost policijskih službenika i podsjetimo javnost na odličan posao koji obavlja Policija Crne Gore kod osiguranja bezbjednosti i poštovanja zdravstvenih propisa i suzbijanja širenja zarazne bolesti. Posebno je važna briga o policijskim službenicima i zdravlju njihovih porodica. Zato preporučujemo nadležnima da sva patrolna vozila i stanice policije budu snabdijevana odgovarajućom i dezinsfekcionim sredstvima, u dovoljnim količinama”, zaključuje se u saopštenju.

Primjedbe na postupanje policije trenutno se dostavljaju putem elektronske adrese support@kontrolapolicije.me i preko stranice na društvenoj mreži https://www.facebook.com/kontrolapolicije/.
Reklame