ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

04-10-2020

Sarin "Atelje" uskoro izlazi iz štampe

Sara Vuković, pjesnikinja i slikarka iz Budve uskoro objavljuje prvu zbirku pjesama uz ilustraciju istih pod nazivom "Atelje", u izdavaštvu JU Narodna bibliteka Budve, a koja će svjetlost dana ugledati brzih dana.


Foto: Screenshot

Knjiga bi trebala izaći iz štampe za nekih desetak dana, nakon čega će se odrediti termin za promociju, kazala je Vuković gostujući u Jutarnjem programu TV Budva.

Pored promocije knjige ujedno će biti i izložba slika, navela je mlada umjetnica, dodajući da radi na pripremama oko nastupajućih dešavanja, a o tačnim datumima javnost će biti blagovremeno obavještena.

"25 godina života među korice stavih", objavila je Vuković na svom zvaničnom Facebook profilu, a u Jutarnjem programu je objasnila značenje.

"Zbirka "Atelje" je skup pjesama koje je sam pisala ranije u srednjoj školi, a može se naći i poneka iz osnovne škole, za koje sam smatrala da su dovoljno kvalitetne da se nađu među koricama. Čini mi se da je taman bilo do mog rođendana kada sam i napunila 25, da sam tada završila pisanje te knjige. I taman se tih prvih 25 godina našlo u te dvije korice", navela je između ostalog Vuković.


Foto: Screenshot/Facebook

"Čini mi se da je taman bilo do mog rođendana kada sam i napunila 25, da sam tada završila pisanje te knjige. I taman se tih prvih 25 godina našlo u te dvije korice", priča Sara.

Knjiga je podijeljena u osam ili devet poglavlja a obuhvata nekih 50 do 60 pjesama, koje su nastale spontano, u skladu sa životom.

"Uglavnom je to momenat kada ja ne znam kako da se borim sa svojim emocijama i pisanje pjesme to pomogne", objasnila je ona i dodala da inspiraciju pronalazi skoro pa svugdje. Često su pjesme ljubavne tematike ali isto tako su i druge stvari koje su je nadahnule u trenutku, poput pogleda, inspirisale da zabilježi dotični trenutak nadahnuća.

"Iako sam više planinski tip, jer sam porijeklom sa Žabljaka i više volim planinu, u posljednje vrijeme i Budva kao Budva me nadahnjuje zbog toga što mi se čini da je postala otvorenija za sve umjetničke poduhvate, pa tako promoviše i to što meni odgovara i prija", kazala je ona.


Foto: Facebook/Privatna arhiva Sare Vuković


N.D.