ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

28-04-2016

Saopštenje potpisnika Deklaracije iz Budve

"Na pitanja postavljena MORT-u, potpisnici Deklaracije iz Budve su do sada po pravilu dobijali odgovor u roku od dvadeset i četiri časa, pa čak i nedjeljom. Međutim, ovakav odnos MORT-a je izostao nakon našeg posljednjeg obraćanja.

Podsjećamo da su potpisnici Deklaracije u tom obraćanju izložili četiri primjera i vezano za njih postavili niz konkretnih pitanja o tome na koji način MORT sprovodi svoje akcije i planira razvoj Budve. Takođe smo pozvali MORT da suočimo argumente u nekoj od emisija lokalnog ili državnog javnog servisa.

Želimo da istaknemo da nam ni dosadašnji odgovori MORT-a nikad nisu ponudili jasne argumente, već da su preovladavali ili zamjena teza ili politizacija naših građanskih inicijativa.

Sada od Vas, poštovani gospodine Ministre, tražimo konkretne i jasne odgovore na konkretna i jasna pitanja. Ta smo pitanja, kao i do sada, poslali na adresu Vašeg Kabineta i dostavili ih medijima. Ukoliko odgovora nema, smatraćemo da je usljed nedostatka argumenata MORT odustao od dalje polemike.

U tom slučaju Vas obavještavamo da ćemo nastaviti tragom našeg dosadašnjeg djelovanja, da ćemo istrajno tragati za odgovorima i postavljati „nezgodna pitanja“.

Takođe ćemo se obraćati svim relevantnim subjektima u Crnoj Gori, kako bismo se konačno izborili za pravo da učestvujemo u planiranju NAŠEG grada i NAŠE budućnosti", navodi se u saopštenju potpisnika deklaracije.