ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

18-04-2015

Saopštenje OO DPS Budva

Neposredno nakon svog konstituisanja, javnosti se obratio Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Budva, reagujući na juče izrečeni stav lidera novoformirane političke partije URA – Žarka Rakčevića, iznijet na juče održanoj tribini u Budvi:

“Na početku želimo da istaknemo da je dobro da se na političkoj sceni Budve pojavila još jedna politička partija i da će sigurno jedan broj naših sugradjana prepoznati način da upravo kroz nju politički djeluje. Nejasno je, medjutim, čime je to nezadovoljan lider ove partije, gospodin Rakčević, kada se u svom obraćanju novim članovima osvrnuo negativno na period od proteklih 12 godina u Budvi, u toku kojeg je koalicija DPS – SDP ostvarila ukupno 13 izbornih pobjeda, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou.

Zar nije baš taj period bio izuzetno plodonosan za gospodina Rakčevića?

Zar nije gospodin Rakčević upravo u periodu vladavine koalicije DPS-SDP, pod izuzetno povoljnim uslovima, kako za tadašnji, tako i za sadašnji ekonomski ambijent, kupio na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Petrovcu Hotel “Vile Oliva”, uložio u njihovu rekonstrukciju svoj novac i izgradio hotel koji se danas kategoriše sa 4 zvjezdice?

Zar nije gospodin Rakčević bio zadovoljan poslovnim ambijentom u kojem je radio poslednjih godina, popunjenošću svojih kapaciteta, profitom koji je ostvarivao?

Da li gospodin Rakčević smatra da je dobro poslovanje njegovog objekta odraz loše razvojne politike i strategije Budve i Petrovca?

Od gospodina Rakčevića nismo očekivali da komentariše emisiju “Mehanizam” na javnom servisu Crne Gore, jer je upravo taj “budvanski mehanizam” omogućio lideru URA-e da za nešto više od 2 miliona eura kupi jedan od najatraktivnijih objekata tadašnje HTP “Budvanska rivijera”, ali i da mu nekoliko puta “pridodaje” nove kvadrate i širi njegove kapaciteta. Da parodija bude još veća, gospodin Rakčević koji ne vjeruje u razvojne puteve koalicije DPS – SDP u Budvi uputio je još jedan zahtjev upravo toj koaliciji u lokalnoj vlasti da mu se odobri izgradnja dodatnih kapaciteta i dodatnih spratova?

Zašto gospodine Rakčeviću, ako je “kukala majka Budvi i Crnoj Gori”, Vi u takvu Budvu želite dodatno da ulažete?

Čudno je gospodine Rakčeviću da ste Vi juče u Budvi, našim sugradjanima govorili o krizi, o lošoj ekonomskoj situaciji, o socijalnim momentima, Vi gospodine Rakčeviću koji u Budvi imate više kapitala, nego ijedan Budvanin. I neka, treba da imate, ništa vam mi ne sporimo, ukoliko ste sve to poštenim putem zaradili, svojim znanjem i umijećem. Nije na nama da to istražujemo, ali možda će se neki “Mehanizam” jednom baviti i Vama. Ko zna?", piše u saopštenju OO DPS Budva.