ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

12-06-2017

Samoozbiljenje Nataše Drešić u Modernoj galeriji

Samostalna izložba grafika Samoozbiljenje diplomirane grafičarke Nataše Drešić biće otvorena u ponedjeljak, 12.juna, u Modernoj galeriji u Starom gradu u 20 sati.

U katalogu koji prati izložbu istoričarka umjetnosti Milica Bezmarović je zapisala:

"Za idejnim podsticajima autorka traga kroz vlastite utiske o poimanju života i svijeta, promišljanjima o nutrini sopstvenog unutrašnjeg bića, unutrašnjih pejzaža memorisanih u dalekim predjelima nesvjesnog, do kojih se stiže strpljivim i ponekad bolnim poniranjima u sebe, kroz lutanja i otkrivanja onog iskonskog, jedinstvenog, početnog impulsa vlastite energije, sa kojom se svako od nas rodi, a koja ima moć da stvara. U ciklusu grafika Samoozbiljenje, autorka se gotovo flozofski bavi pitanjima spoznaje onog nevidljivog u nama, metafizičkog, zaumnog, nepoznatog".



Nataša Drešić je rođena u Baru 1987. godine. Osnovne i specijalističke studije završila je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju na grafičkom odsjeku u klasi prof. mr Anke Burić 2016. godine.

Imala je četiri samostalne izložbe, a učestvovala je u brojnim kolektivnim izložbama i radionicama u zemlji i inostranstvu.

Dobitnica je brojih stipendija i priznanja, među kojima je i stipendija CANU za podsticanje umjetničkog podmlatka Crne Gore za 2017.godinu.

Trenutno radi kao pripravnik na slikarskom odsjeku na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju.

Izložba će biti otvorena do 29.juna.