ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

20-03-2018

Regionalna konferencija o preduzetništvu u turizmu u Petrovcu

Regionalna konferencija o preduzetništvu, koja se od sjutra održava u hotelu Palas u Petrovcu, prilika je za sve preduzetnike u turizmu da se predstave budućim partnerima i saradnicima, ali i mogućnost da ostvare nove poslovne saradnje i predstave eventualne novine u budućem radu.

"Konferencija će okupiti oko sto preduzetnika iz oblasti turizma iz regiona, kao i predstavnike vlada Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, resornih ministarstava i drugih državnih institucija, predstavnike nacionalnih i lokalnih turističkih organizacija i udruženja, finansijskih institucija, nevladinog sektora i medija", navode iz Nacionalne turističke oganizacije (NTO).

Na otvaranju konferencije govoriće ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, a pored njega obratiće se i Miroslav Knežević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije, Mirsad Gluhić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja u Vladi Tuzlanskog kantona i Vladimir Đorđević generalni direktor kompanije VISA.

Konferencija je prilika za sve preduzetnike u turizmu da se predstave budućim partnerima i saradnicima, mogućnost da ostvare nove poslovne saradnje, ali i predstave eventualne novine u svom budućem radu.

"Imajući u vidu da je turizam u zemljama regiona važan privredni činilac i faktor povezivanja, cilj Кonferencije je da okupi privatne kompanije i preduzetnike koji će kroz panele, radionice i dvodnevno druženje imati priliku da se upoznaju sa savremenim trendovima u turističkoj industriji, da razmijene kontakte i mišljenja i uspostave nove poslovne dogovore", ističu iz NTO.

Namjera konferencije da sagledamo aktuelno stanje, mogućnosti, primjere dobre prakse, izazove, načine finansiranja i poslovanja na tržištu, kao i predloge za unaprijeđenje turizma u državama učesnicima".

U okviru pratećih programa Кonferencije, preduzetnici će biti u mogućnosti da prođu besplatnu edukaciju iz domena razvoja preduzetničkih veština.

Organizatori Konferencije su organizacije Centar Spektar, Jelek i Korak dalje,a održava se pod pokroviteljstvom Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, u partnerstvu sa Ambasadom Crne Gore u Beogradu i Ministarstvom održivog razvoja i turizma Crne Gore, uz podršku kompanije Visa.

Konferencija se održava u hotelu Palas u Petrovcu, od 21. do 23. marta 2018. godine, sa početkom u 16,30 sati.