ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

14-09-2019

Rađenović: Služba medicine rada u Budvi ponovo u funkciji od 20. septembra

Služba medicine rada JZU Dom zdravlja Budva od 20. septembra 2019. godine ponovo će biti u funkciji, te će stanovnici Budve u svom gradu moći da završavaju ljekarska uvjerenja i sve druge poslove za koje je ova Služba nadležna, saopštio je Krsto Rađenović, predsjednik Opštinskog odbora (OO) Socijalističke narodne partije (SNP) Budva.


On je kazao da je OO SNP Budva prije dva mjeseca obavijestila javnost da u Službi medicine rada JZU Dom zdravlja Budva nema zaposlenog specijaliste medicine rada, zbog čega je na snazi bila zabrana rada ove Službe od 31. maja 2019. godine.

"Tada smo od nadležnih dobili informaciju da se doktor medicine rada, koji je pokrivao ovu poziciju, nalazi na specijalizaciji i da se njegov povratak planira za januar 2021. godine. Kako bi se prevazišao ovaj problem, JZU DZ Budva obratio se Ministarstvu zdravlja Crne Gore tražeći da se raspiše konkurs u cilju zapošljavanja specijaliste medicine rada i na taj način omogući nastavak rada Službe. Tom prilikom smo saopštili da je nevjerovatno da u jeku turističke sezone metropola turizma nema zaposlenog specijalistu i da su zbog neodgovornog odnosa Ministarstva zdravlja Budvani prinuđeni da za ljekarska uvjerenja idu u Bar i Kotor. Takođe, tražili smo odgovornost ministra zdravlja i ostalih nadležnih u Ministarstvu zbog nepreduzimanja bilo kakvih mjera da se pomenuti problem riješi", istakao je Rađenović.

On je kazao da OO SNP Budva izražava zadovoljstvo što je dao barem mali doprinos da se problem, koji je predstavljao eklatantan primjer maćehinskog odnosa državnih institucija prema jednoj od najperspektivnijih opština u Crnoj Gori, prevaziđe na najbolji mogući način za sve građane Budve.

"Obećavamo da ćemo se potruditi da se slične situacije više nikada ne ponove", poručio je Rađenović.