ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

08-01-2020

Punjene krompir pogače

Za danas smo vam pripremili sasvim neobičan recept punjenih krompir pogača. Možete ih praviti kako sa ćurećim ili pilećim, tako i sa mljevenim mesom.


Foto: ilustracija/vm.rs

U svakom slučaju, šta god da izaberete od mesa koje smo vam ponudili nećete pogriješiti.

Mi smo danas za vas izabrali sa ćuretinom.

Sastojci:

600 g ćurećeg bijelog mesa, jedan kg bijelog krompira, 300 g brašna (tip-400 meko), dvije pune kašike masti. tri kašičice soli, malo brašna za oblaganje šnicli i malo ulja.

Priprema:

Krompir operite i stavite da se kuva zajedno sa ljuskom u posoljenoj vodi. Dok se krompir kuva, blago istucite šnicle ravnim dijelom tučka za meso, posolite ih i tek malo umotajte u brašno i otresite višak.

Pecite ih u tiganju, na veoma malo ulja, tek da blago porumene, praktično da ostanu bijele. Ispečene šnicle stavite na stranu.

Uključite rernu da se grije na 200 stepeni.

Skuvan krompir oljuštite, ispasirajte viljuškom, pa mu dodajte prosejano brašno, so i mast.

Rukama ili mikserom (koristeći metlice za tijesto) mijesite tijesto od krompira, sve dok ne postane meko i ne prestane da se lepi. Ostavite testo da odstoji desetak minuta prekriveno čistom krpom.

Podijelite tijesto na dva dijela i na pobrašnjenoj dasci razvucite ga oklagijom do debljine dva do tri milimetra.

Za svaku šniclu vam treba duplo više tijesta od njene veličine, plus još nešto malo, kako bi je preklopili tijestom i zalijepili ivice.

Gotove šnicle u testu ređajte u suvu tepsiju i stavite ih da se peku u rerni koju ste prethodno zagrijali na 190 stepeni. Pecite ih dok ne porumene.

Ove pogače od krompira mogu da se peku i u dubokom ulju, ali onda u tijesto ne ide mast.


Izvor: vm.rs