ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

13-10-2015

Protiv trgovine ljudima: Eksperti SE u Crnoj Gori

Delegacija ekspertske grupe Savjeta Evrope (SE) za borbu protiv trgovine ljudima (GRETA), naredne sedmice razgovaraće s predstavnicima svih subjekata koji se bave tim pitanjem u Crnoj Gori, kako bi analizirali dosadašnje sprovođenje Konvencije SE.

Rukovodilac vladine Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima, Zoran Ulama, danas je primio delegaciju GRETA, koju čine Rita Teodorou Superman, Mihai Serban i Markus Lehner.

Ulama je informisao eksperte o aktivnostima koje nadležne državne institucije u Crnoj Gori sprovode u cilju što kvalitetnije implementacije Konvencije SE za borbu protiv trgovine ljudima, kao jednog od najvažnijih međunarodnih instrumenata za uspostavljanje kvalitetnog sistema suzbijanja trgovine ljudima, s posebnim fokusom na zaštitu žrtava tog globalnog fenomena.

“Eksperti su tokom razgovora istakli da je Vladina Kancelarija za borbu protiv trgovine ljudima jedna od najbitnijih i ključnih subjekata na planu borbe protiv trgovine ljudima u Crnoj Gori, posebno imajući u vidu koordinacionu ulogu koja je povjerena upravo Kancelariji”, saopšteno je iz Vlade, prenosi rtcg.me.

Kako se navodi, GRETA delegacija će se tokom tekuće radne sedmice, uz koordinaciju vladine Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima, sastati s predstavnicima svih subjekata koji se bave tim pitanjem, kao i zaštitom žrtava tog krivičnog djela u Crnoj Gori.

"A sve sa ciljem analize uspješnosti dosadašnje implementacije Konvencije Savjeta Evrope za borbu protiv trgovine ljudima od strane nadležnih subjekata", kaže se u saopštenju.