ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

19-09-2017

Protestni skup protiv najavljenog Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata

Protestni skup povodom najave najave usvajanje Predloga zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, koji će se pred poslanike Skupštine Crne Gore naći 26. septembra, biće održan u subotu, 23. septembra u Akademiji znanja od 18 sati u organizaciji Opštine Budva.

Iz Službe predsjednika Opštine Budva pozivaju mjesne zajednice, nevladine organizacije, političke partije i građane da prisustvuju skupu na kojem će im se obratiti predsjednik Opštine Dragan Krapović.

Kako navode iz Službe predsjednika Opštine, on je u više navrata izrazio jasan i nedvosmislen stav Opštine da će eventualno usvajanje ovakvog Zakona na neustavan način ukinuti nadležnosti lokalne samouprave u pogledu planiranja prostora i izrade planova privremenih lokacija, a koje bi prešle u nadležnost Vlade Crne Gore.

"Takođe, zvaničan stav Opštine Budva je da se usvajanjem ovakvog jednog akta krše medjunarodne konvencije i povelje koje garantuju pravo na lokalnu samoupravu, a koje je Crna Gora potpisala i ratifikovala. Cilj ovog skupa je da se javnosti i poslanicima pošalje jasna poruka da Budva ne pristaje na ukidanje njenih ustavnih nadležnosti i da se nadležni još jednom pozovu da razmisle o povlačenju ovog akta", navodi se u saopštenju Službe predsjednika Opštine Budva.