ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

24-04-2017

Promoteri aktivizma mladih

Četvrti broj časopisa Krug mladih koji promoviše građanski aktivizam, kulturnu baštinu, umjetnost, stvaralaštvo i mlade talente predstavljen je proteklog vikenda u Modernoj galeriji.

„Krug mladih je projekat koji je nastao iz entuzijazma i želje omladine da se uključe i kreiraju društvene i kulturne događaje, ali i da budu glas koji će se daleko čuti“, kazala je urednica i osnivač časopisa Zorica Radenović. Ona je naglasila da je podrška Opštine Budva došla u trenutku kada je bila najpotrebnija čime je potvrđeno da nova gradska uprava ima sluha za potrebe mladih.

Pohvalivši napore novinarske redakcije Sedma sila mladih koja priređuje Krug mladih, savjetnica u Kancelariji za prevenciju bolesti zavisnosti i mlade Katarina Vukadinović je naglasila da su oni preuzeli ulogu buđenju svijesti i aktivizma mladih u Budvi.

„Krug mladih je jedino glasilo mladih u Budvi, putem koga nam šalju jasnu poruku o tome šta žele i čemu se nadaju. Slušajući njihov glas, Opština Budva je nedavno opredijelila prostor za osnivanje Omladinskog kluba u Tržnom centru Plaza. Ovaj prostor je lako dostupan mladima, adekvatne je veličine i pogodan za odvijanje aktivnosti poput seminara, radionica, izložbi, projekcija filmova, koncerata, predstava i predavanja. Sledeći korak je njegovo opremanje, formiranje tima omladinskih radnika koji bi koordinisali sprovođenje programa u saradnji sa mladima, kao i formiranje mreže volontera“, istakla je Vukadinović.

O aktivizmu mladih i potrebi osnivanja Omladinskog kluba govorile su i profesorice Ranka Perunović i Marina Ivanović. One su naglasile da je aktivizam u Budvi poslednjih godina zamro te da je sada pravi trenutak da se mladi trgnu iz letargije i počnu da se bore za sebe, svoja prava i dobrobit zajednice.

Sponzor četvrtog broja časopisa je Opština Budva, a podrška Javne ustanove Narodna biblioteka Budve i Muzeji i galerije Budve.