ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

19-11-2019

Program "Druge osnovne škole" povodom Dana opštine Budva

Povodom obilježavanja Dana opštine Budva, 22. novembra, stručni aktivi JU "Druga osnovna škola" će tog dana realizovati program u okviru nenastavnog radnog dana u srijedu, 20. novembra sa početkom u 12:30h, u holu istoimene škole.

Izložba likovnih radova na temu "Budva, moj grad", u organizaciji prof. Ane Bastać Martinović.

Izložba fotografija našeg grada i starih albuma, kao i stihovi nastali u okviru nastave sa temom "Moja Budva", biće izlozeni na oglasnoj tabli u holu škole. Sa učenicima je radila prof. Zorica Joksimović.

Dramski prikaz "Ljubav kroz epohe, od Azije do Evrope", autorke Jelene Zečević pripremili su učenici četvrtog razreda sa nastavnicom Bojanom Ranitović.

"U pitanju je kratak skeč. Legenda kaze da je Kadmo, zbog prevelike ljubavi prema Harmoniji poslušao njen savjet i osnovao naš grad. Pošto je Budva sazdana od ljubavi na njen dan učenici IV2 razreda vode nas na istorijsko putovanje posuto laticama ljubavi. Upravo će nas oni podsjetiti kako je lijepo voljeti i dijeliti osjećanja", navode u saopštenju.

Učenici šestih razreda su sa profesoricom, Nadom Simonović, pripremili adaptaciju pozorišnog teksta "Kapetan Džon Piplfoks", autora Dušana Radovića.

"U pitanju je radio-igra u kojoj su gusari koje zamišljamo kao strah i trepet mora, predstavljeni kroz komediju. Budvanski gusari iz šestog razreda će nam približiti ovu zanimljivu priču", dodaju u saopštenju.

Na dan opštine u pripremi prof. Milene Radović Savić sa svojim učenicima, kako navode, održaće se recitacije na ruskom i crnogorskom jeziku.

Učenici Ivan Černišev i Sofija Stanišić recitovaće stihove pjesme "U Napulju", autora Dušana Kostića.

"Da je naša Budva dio Mediterana i da je zajedno sa Crnom Gorom uvijek bila upućena na susjednu Italiju to potvrđuje upravo ova pjesma, koja nas uči preko našeg velikog Petra II Petrovića Njegoša kako se voli i brine za svoju zemlju", zaključuju u saopštenju iz Uprave škole.