ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

29-05-2015

Prezentacija Crne Gore kao turističke destinacije u Milanu

Na najposjećenijoj svjetskoj izložbi EXPO koja se ove godine održava u Milanu, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore je 28. maja 2015. godine organizovala prezentaciju Crne Gore kao turističke destinacije.

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici turističkih agencija, turoperatora i medija medju kojima su najznačajniji Radio Popolare, Wu Magazine, Intimità, La Cucina Italiana, Travel Quotidiano,CICLISMO, Huffingtonpost Italy, Bell'Italia, Meeting & Congressi, TTG, RAI Expo, ERRETI5, Donna Moderna, L'Agenzia di Viaggi i drugi.

Sadržajna prezentacija prirodnih ljepota i turističkih kapaciteta Crne Gore, Emila Kukalja, menadžera u NTO CG, je snažno podržala moto nastupa naše zemlje na EXPO-u: „Mala zemlja velikih mogućnosti” i privukla pažnju brojnih posjetilaca, kako crnogorskog paviljona, tako i ostalih paviljona Bio-mediteranskog klastera u okviru kojeg je crnogorski. Pored ekologije i turizma, prioritetni elemenat predstavljanja na EXPO-u je zdrava hrana, pa je u tom duhu performans kuvara Milana Bukarice, gdje je na originalan način pokazao gostima kako se pravi kačamak, izazvao oduševljenje prisutnih gostiju. Uživanje u tradicionalnim specijalitetima crnogorske kuhinje i degustaciji vina Kompanije „13.jul-Plantaže” upotpunio je Vokalni ženski sastav „Alata“ iz Podgorice na čijem su se repertoaru našle najljepše crnogorske pjesme.

Kako su Italijani glavni posjetioci EXPO izložbe, a italijansko tržište veoma važno za Crnu Goru (prema zvaničnoj statistici broj turista u 2014. godini je bio 34.204), prepoznat je značaj nastupa NTO CG je. Naša zemlja, prema istraživanju Guest Survey koje je sprovela NTO CG, ima kapaciteta da italijanskim turistima ponudi veliki broj njihovih omiljenih aktivnosti planiranih za boravak u Crnoj Gori tokom ljeta (plivanje/kupanje, odlasci u restorane i uživanje u dobroj hrani, odlasci u kazina, posjećivanje lokalnih manifestacija). Prema istraživanju, značajni segmenti tražnje su luksuzni eko turizam, zdravstveno-rekreativni i welnes/spa turizam i aktivan odmor.

Nakon prezentacije direktorica NTO CG Željka Radak Kukavičić, Vesna Lazović, savjetnica direktorice i Emil Kukalj, menadžer su se sastali sa predstavnicima medija gdje su ih dodatno informisali o turističkoj ponudi Crne Gore.

Delegaciji Crne Gore pridružio se i Ivan Saveljić, komesar nastupa na ovoj najznačajnijoj svjestskoj izložbi.

Direktorica NTO CG, gđa Kukavičić, je imala intervju sa predstavnicma medija Bell Italia, Travel Quotidiano,TTG, a dati su i intervjui za Agenzia di Viaggi, Agenda Viaggi, Tiguido i dr.

U crnogorskom paviljonu svoju ponudu predstavljaju zainteresovane lokalne turističke organizacije, hoteli i turističke agencije putem raznovrsnog propagandnog materijala i suvenira koji se dijele posjetiocima. Tokom trajanja EXPO-a (1. maj - 31.oktobar ove godine) prezentacije i događaje organizovaće lokalne turističke organizacije iz Bara, Budve, Tivta, Podgorice, Žabljaka, Nikšića i Kolašina.