ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

23-06-2018

Ponovo u igri: Naš grad se vraća na odbojkašku scenu

Budva je nekada bila jedan od vodećih sportskih gradova u Crnoj Gori. Nakon godinu, naš grad se vraća na odbojkašku scenu, i to sa klubom Budva, koji je 100 odsto u vlasništvu Opštine.

Nemarnost, i neki drugi nesportski interesi, uz nedostatak novca, doveli su do toga da najtrofejniji crnogorski odbojkaški klub "Budvanksa rivijera", nestane sa sportske scene.

Uz neka nova imena, istinski ljubitelji odbojke, uz pomoć lokalne samouprave, potrudili su se da naš grad ponovo ima seniorski sastav u tom sportu, koji će od ove godine braniti boje kolektiva, ali pod novim imenom - OK "Budva".

Za povratak na prvoligašku scenu Budvani treba da dovedu kompletan seniorski sastav.

"Predstoji nam veliki posao, formiraćemo seniorsku ekipu, a u Budvi nije ostalo puno mlađih igrača, tako da ćemo morati da dovedemo igrače sa strane", istakao je sportski direktor kluba Nemanja Zenović.

Kako on ističe, od septembra bi trebalo da počne i škola odbojke, što je jedan od ciljeva ovog kluba, da omladina iz Budve ima gdje da trenira, a da se kasnije i ta djeca priključe seniorskom timu.

Iako ugovori sa pojeendim igračima još nisu formalizovani, Zenović je pominjao neka od imena sa kojima se vode pregovori.

"U završnoj smo fazi pregovora da ekipu vodi srpski trener Vladimir Vasović, bivši trener Partizana, nekadašnji korektor Budućnosti. Što se tiče stručnog štaba, biće ljudi iz Budve", kazao je Zenović.

U budvanskom klubu, kako kaže sportski direktor, za prvu sezonu nemaju nikakvih velikih ambicija, niti im ih iko postavlja.

"Cilj je da se oformi klub, mlađe selekcije, da sve to krene kako treba, a onda ćemo praviti veće planove za iduću godinu", zaključio je Zenović.

Podsjećamo, bavljenje sportom u klubovima koji se finansiraju iz opštinske kase je besplatno.