ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

19-06-2017

Polaganja za učenička i majstorska zvanja

Članovi Karate kluba Budva polagali su ovog vikenda za učenička i majstorska zvanja.

Pred komisijom Karate saveza Crne Gore kojom je rukovodio njegov predsjednik Dragoljub Fatić, uspješno su položili devet kandidata za žuti pojas, devet za crveni, jedan kandidat za zeleni pojas, četiri za plavi i dva za braon pojas, dok je 11 kandidata položilo za majstorsko zvanje Crni pojas I dan.

Predsjednik komisije Dragoljub Fatić je izrazio veliko zadovoljstvo onim što je vidio na polaganju i uputio iskrene čestitke kandidatima koji su uspešno položili za veća zvanja, a posebno za majstorsko zvanje Crni pojas I dan koji su kroz prikaz i demonstriranje karate vještine, prikazali "vrhunsku tehniku, nevjerovatnu snagu i veliku izdržljivost".

Izuzetno zadovoljan pokazanim na polaganju, ali i na poslednjim takmičenjima bio je i trener Goran Madić.

"Koliko su kvalitetni govore i utisci Dragoljuba Fatića, koji je kazao da skoro nije imao ovakav kvalitet i rad i zamolio nas da tako nastavimo i djecu usmjeravamo u tom pravcu. Oni su perspektiva i budućnost, kako karatea, tako i karatea u Crnoj Gori", kazao je Madić za Radio Budvu.

Madić je podsjetio na poslednja dva takmičenja u Novom Sadu i Beogradu.

"U Novom Sadu smo uzeli treće mjesto u ukupnom plasmanu i 12 zlatnih medalja uz dvije srebrne, dok smo u Beogradu na takmičenju, koje je po kvalitetu bilo balkanskog ranga, bili prvu u ekipnom plasmanu u katama. Koliko je takmičenje bilo ozbiljno i jako govori i podatak da je učestvovalo oko 850 takmičara iz 82 kluba", istakao je Madić.

Jedan od novih nosilaca crnog pojasa I dan, Matija Šišević je kazao da je polaganje proteklo dobro, ali da je bilo izuzetno teško.

"Kako znam koliko je Fatić uspješan u tom sportu, imao sam veliku tremu. Još veću pošto znam koliko je značajan njegov pečat, ukoliko položimo pred njim", kazao je mlađani Šišević.

Drugi od 11 nosilaca crnog pojasa Lazar Sekulić se prisjetio takmičenja u Beogradu na kojem je osvojio dvije zlatne medalje.

"Takmičenje je bilo teško. Imao sam protivnika kojeg nijesam mogao da pobijedim, ali sam na kraju, ipak, uspio i osvojio zlato. To je bilo u apsolutnom nivou, a u A nivou nisam imao kategoriju", objašnjava Sekilić.

Da ni djevojčice ne zaostaju za svojim drugarima u ovom sportu, dokazuju Anastasija Mitrović, Mila Marković i Sandra Racanović koje su, takođe, položile za crni pojas I dan.

Anastasija je u Novom Sadu osvojila četiri zlatne medalje, dvije u kata timu i dvije pojedinačno, dok je Mila, pored ostalih, učestvovala i na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu gdje je osvojila četvrto mjesto.

Sandra je bila i u Beogradu i u Novom Sadu i osvojila osam medalja i pehar.

"Sedam zlatnih i bronza u kata timu. Takmičenje u Beogradu je bilo teško, a u Novom Sadu malo manje", skromna je Sandra.

Njihova zajednička poruka vršnjacima je da se bave bilo kojim sportom jer je to korisno, zabavno, kreativno i uzima vrijeme, tako da se ne može provoditi previše vremena na igricama.

"A uz sve to, putuje se i puno toga novog vidi i saznaje", poručili su vrijedni i, za svoje "male" godine, izuzetno uspješni karatisti i karatistkinje KK Budva.