ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

01-02-2017

Pogledajte kako će izgledati evrovizijska scena

Evrovizija će ove godine biti održana u glavnom gradu Ukrajine, Kijevu, pod sloganom “Slavimo različitost”, a na zvaničnom sajtu festivala predstavljen je izgled scene koja će ugostiti ovogodišnje takmičare.

Ukrajinci su za izgled scene angažovali Florjana Videra kojem je ovo četvrti put da dizajnira evrovizijsku pozoricu.

Ukrajina želi da se predstavi kao centar Evrope u maju i da omogući fanovima Evrovizije da sceni budu što je bliže moguće.

Scena će biti prilagođena svakom takmičaru onako kako je on to zamislio. Logo Eurosonga 2017. je ukrajinska oglica NAMYSTO.

Na Evroviziji će nastupiti 43 takmičara tj. predstavnici 43 države.

Crna Gora nastupiće u prvoj polufinalnoj noći Eurosonga 9. maja u Kijevu sa još 18 učesnica, a naš predstavnik Slavko Kalezić otpjevaće numeru “Space” Momčila Zekovića u prvom dijelu večeri, odlučeno je jučerašnjim žrijebom u glavnom gradu Ukrajine. Osim Crne Gore, 9. maja nastupiće Finska, Gruzija, Portugal, Belgija, Švedska, Kipar, Slovenija, Jermenija, Moldavija, Češka, Letonija, Albanija, Island, Azerbejdžan, Grčka, Australija i Poljska. Dvije noći kasnije, svjetskoj publici predstaviće se Makedonija, Malta, Holandija, Srbija, Danska, Rusija, Rumunija, Mađarska, Švajcarska, Estonija, Izrael, Bugarska, San Marino, Litvanija, Hrvatska, Norveška, Bjelorusija, Austrija i Irska.