ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

25-12-2016

Počinje kampanja za osnivanje Omladinskog kulturnog centra u Budvi

"U ponedeljak u 13 časova na Trgu Vuka Karadžića u Starom gradu, nedaleko od Trga pjesnika, NVO Agora počinje kampanju za osvajanje prostora za mlade u Budvi odnosno osnivanje Omladinskog kulturnog centra.

Činjenica je da postoji višak nefunkcionalnih prostora koji zjape prazni, a koji su u svojini Opštine Budva, ali nije određen niti jedan da posluži kao kreativni punkt gdje bi se mladi družili, stvarali i predstavljati svoje radove. Konkretan povod za planiranu akciju jeste nedavno donešeni Zakon o mladima i usvojena strategija osnivanja omladinskim klubova i centara u cijeloj Crnoj Gori.

Muzičko-scenski performans u trajanju od dvadesetak minuta ima za cilj realizaciju dijela aktuelnog Strateškog plana razvoja Budve do 2018. godine, koji se odnosi upravo na osnivanje omladinskog centra.

Pozivamo građane, posebno mlade sugrađane, da se pridruže ovoj akciji, koja je dio projekta StroNGO podržanog kroz program Evropske unije, te da ponesu po šipak kako bi organizatori proslijediti iste u lokalnu samoupravu, kao simboličnu poruku i poziv na konkretno djelovanje", navodi se u saopštenju NVO Agora.