ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

29-09-2017

Počinje 10. Svjetski klupski šampionat u ribolovu iz broda u Igalu

Od sjutra do 7. oktobra u Igalu će, u organizaciji Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore, biti održan 10. Svjetski klupski šampionat u ribolovu na moru.

Učestvovaće 17 ekipa sa 78 takmičara iz Belgije, Španije, Italije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore, najavili su organizatori na pressu u hotelu „Vojvodina“.

Zvanični trening zakazan je za 2.oktobar, a takmičarski dani su 3, 4. i 5.

Na 10. Svjetsko ekipno prvenstvo u sportskom ribolovu na moru iz usidrenog čamca, doputovale su već početkom ove nedelje mnoge strane ekipe, radi treninga i upoznavanja sa ribolovnim terenima.


– Među učesnicima je i desetostruki svjetski prvak Marco Volpi. Na ovom Svjetskom prvenstvu titulu brani ekipa iz Italije Lenza Emiliana Tubertini. Takođe su tu i prošlogodišnji vice šampioni ekipe Lega navale italiana iz Đenove, kao i ekipa Canottieri solvay artico iz Livorana, svjetski prvak za 2013. godinu – istakao je predsjednik Saveza, Mladen Rostović.

Crnu Goru će na ovom šampionatu predstavljati ekipe „Pagar“ iz Tivta, svjetski vicešampioni iz 2013. godine, „Ribar“ iz Baošića (šesto mjesto na svjetskom prvenstvu 2013.), „Ama“ iz Kostanjice, „Delfin“ iz Budve, kao i perspektivna mlada postava KSR „Igalo“, koja je u posljednje dvije godine naša najbolja ekipa.
Generalni pokrovitelj šampionata je Opština Herceg Novi, a sponzori su privredna društva iz ove Opštine.

– Na žalost, izostala je bilo kakva pomoć Ministarstva sporta Crne Gore i nekih drugih državnih institucija kojima se Savez obratio – ukazali su organizatori.

Učesnici Šampionata su ekipe:

1. Belgium Egleghemse Zeevissers
2. Croatia SRK Arbun
3. Italy APSD Gofo Dei Poeti
4. Italy CPS Canttieri Solvay Artico
5. Italy Sea Sporting Catamarano Comfort
6. Italy Lenza Emiliana Tubertini
7. Italy Lega Navale Italiana Sezione Di Genova
8. Slovenia RD Oradela
9. Spain Cluyb P. Mar – Sport Arenys – A
10. Spain Cluyb P. Mar – Sport Arenys – B
11. Spain Club Marina International 1
12. Spain Club Marina International 2
13. Montenegro KSR Igalo
14. Montenegro KSR Delfin
15. Montenegro KSR Ribar
16. Montenegro SRK Pagar
17. Montenegro KSR Ama

Delegati na ovom takmičenju su Ronny De Ranter – Predsjednik tehničke komisije u FIPS-M i Gilbert Zangerlé Generalni sekretar FIPS-M.

Radio Jadran