ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

20-03-2018

Pobjeda crnogorskih vaterpolista

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore pobijedila je danas u Podgorici selekciju Srbije 11:8 (3:2, 4:2, 1:1 i 3:3), u utakmici petog kola A grupe preliminarne faze Svjetske lige.

Crnogorski vaterpolisti revanširali su se rivalu za poraz u Nišu (7:4) i drugim trijumfom ostali u trci za plasman na finalni turnir.

Savladali su i Rumuniju 13:2.

Za prvo mjesto i direktan plasman na finalni turnir neophodna im je pobjeda u duelu sa Rumunijom od šest golova.

Crnogorska reprezentacija vodila je tokom cijelog meča, a početkom treće četvrtine imala je prednost i od četiri gola (8:4).

U posljednjem dijelu meča Srbija je uspjela da smanji zaostatak, ali je Draško Brguljan iz peterca, šest sekundi prije kraja, donio željenih tri razlike.

Najefikasniji u pobjedničkoj selekciji, na čijem se golu istakao Dejan Lazović sa 11 odbrana, bio je Aleksa Ukropina sa tri, po dva gola postigli su Draško Brguljan, Aleksandar Ivović i Saša Mišić,a po gol Vladan Spaić i Dragan Drašković.

Strijelci po dva gola za Srbiju, koja je doživjela prvi poraz, bili su Dušan Mandić i Đorđe Lazić, dok su po golpostigli Nikola Jakšić, Strahinja Rašović, Stefan Mitrović, Gavril Subotić.

Duelom Crne Gore i Srbije zvanično je otvoren novi zatvoreni bazen Sportskog centra Morača.

Crna Gora će u posljednjem kolu, 10. aprila, biti gost selekcije Rumunije.