ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

03-08-2015

Pljačkali turiste dok su plivali

Dvadesetogodišnji mladići iz Smedereva, Stefan Nikolić i Nikola Lazarević, uhapšeni su prekjuče popodne, dok su pokušavali da na Slovenskoj plaži opljačkaju jednog turistu.

Dvojica mladića su, prije nego što su im na ruke stavljene lisice, navodno, prethodnih dana uspjeli da opljačkaju desetak nesmotrenih turista.

Budvanska policija uspjela je da ih uhapsi samo nekoliko dana nakon što su došli u Budvu na ljetovanje, ali su oni za kratko vrijeme uspjeli da naprave više od deset krađa i to isključivo na plažama.

Krali su tako što su neprimijećeno uzimali torbe i lične stvari od turista dok su se kupali.

Dežurni telefon budvanske stanice policije bio je usijan proteklih dana kad su počele da pristižu prijave o masovnoj krađi stvari na plažama, i to isključivo u Budvi.

U isto vrijeme su u nekoliko prodavnica mobilnih telefona počeli da dolaze mladići koji su nudili skupocjene telefone na prodaju po upola nižim cijenama, dok su turisti prijavljivali krađu novca, ličnih dokumenta i telefona.

Mladićima je, navodno, to bio i isključivi plijen. Na meti su im bili turisti koji su sami dolazili na plažu i niko nije mogao da im čuva stvari dok su u vodi.

Čim turista uđe u vodu oni su stupali u akciju i, dok je jedan krao stvari, drugi je čuvao stražu da nešto ne pođe po zlu.

Po zlu je za osumnjičene lopove krenulo prekjuče kada je policija uspjela da uđe u trag dvadesetogodišnjacima koje su uhapsili dok su pokušavali da opljačkaju jednog turistu koji se odmarao na Slovenskoj plaži.

Pretresom stana, koji su iznajmili, pronađeno je 15 mobilnih telefona, kao i dio ukradenih stvari i novca.

Oni su juče uz krivičnu prijavu privedeni kotorskom istražnom sudiji Špiru Pavićeviću, koji je „Vijestima“ rekao da su Nikolić i Lazarević saslušani u prisustvu branioca i tužioca i da im je odredio pritvor do 30 dana.

Oni su su juče sprovedeni u istražni zatvor u Spuž, prenose Vijesti.