ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

23-06-2019

Plaža ima čudesnu moć

More nam daje romantiku, bliskost i ljekovitost, slobodniji smo i rasterećeniji.

Dok leškarite na plaži, uživate u osvježavajućem napitku i prepušteni milovanju sunčevih zraka posmatrate more, listate omiljenu knjigu ili časopis, a sve to začini dobra muzika, vjerovatno ni ne slutite kolika je energija mjesta na kojem se nalazite. Ipak, osmjeh na vašem licu dok pozdravljate i znane i neznane, taj vedar pogled ispod naočara za sunce i blistavo sjajna koža, otkrivaju da se lijepo osjećate na tom vrelom pijesku ili užarenim kamenčićima oko vas.

Plaža uvijek budi čudesnu moć, bilo da je pjeskovita, šljunkovita ili stjenovita. Ona je poprište zbivanja, puls morskih destinacija, mjesto dobrog provoda, romantike, zaljubljivanja, kao i inspiracije za velika djela.

Poznati umjetnici, slikari, pisci su baš na takvom mjestu pronalazili pokretačku snagu, ali i kreativne ideje. Mnogi vjeruju da se magija primorskih mjesta isključivo krije u moru, njegovom šumu, prostranstvu i igri talasa, ali istraživanja pokazuju da je priobalje stecište života, provoda i druženja, na plaži smo slobodniji, osjećamo se rasterećenije, hrabrije i srećnije.




MP
Foto: aquatravel