ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

12-04-2021

Petrovac sve bliži zoni baraža, Budućnost zvanično šampion

Fudbaleri Petrovca savladali su juče Podgoricu minimalnim rezultatom i tako se približili zoni baraža za opstanak od koje ih sada dijeli samo jedan bod. Pogodak sa nebesko-plave pogodak na DG Areni u Donjoj Gorici postigao je vezista Nikola Zvrko u 16. minutu igre.


Foto: Facebook/1TCFL

Bio je to četvrti trijumf Petrovca ove sezone, treći nad ekipom Podgorice koja im ove sezone izuzetno odgovara kao protivnik, ali ostaje pitanje zašto nebesko-plavi ne pružaju slične partije u duelima sa ekipama tog kvaliteta.

Izabranici Nenada Vukčevića za OFK Titogradom nakon 29. kola Telekom Prve lige kasne samo bod, a šansu da zvanično preteknu konkuretntski sastav imaće u subotu u direktnom duelu sa tim klubom na stadionu pod Malim brdom.

Olakšavajuća okolnost za nebesko-plave može biti loša serija Podgoričana koji nisu zatresli mrežu rivala na posljednjih sedam mečeva. Ipak, posljednja ekipa koju su pobijedili bio je Petrovac. Ono što je na strani Petrovčana je bolja forma i bodovni saldo u proteklom periodu.

Budućnost novi šampion

Jučerašnjim trijumfom od 1:0 nad Sutjeskom, Budućnost je drugi put zaredom osvojila titulu šampiona Crne Gore postavši i zvanično najtrofejniji klub u zemlji.

Jezero je u gostima iznenedilo Zetu identičnim rezultatom.

Golgeterski skromno kolo zaokružili su susreti Dečić-Iskra i OFK Titograd-Rudar koji su završeni bez pogodaka.

Neslavan rekord

Time je oboren neslavni rekord našeg fudbala jer do sada nije bilo zabilježeno da crnogorski prvoligaši u jednom kolu zajedno postignu samo tri pogotka.

"Nevjerovatno loš učinak, gotovo nestvaran u današnje vrijeme kada se fudbal u razvijenom svijetu igra brzo, uz visoki presing, sa ofanzivnim formacijama", prokomentarisali su iz sportske redakcije Vijesti.

Nova runda na programu je u subotu, 17. aprila. Pored Petrovca i Titograda sastaju se i Rudar i Zeta, a snage takođe odmjeravaju ekipe Jezera i Dečića. Iskra će ugostiti Sutjesku, Budućnost dočekuje Podgoricu.

Uzbudljiv finiš

Kraj fudbalske sezone je blizu. U najvišem rangu poznat je novi šampion, ali borba za drugo i treće mjesto, kao i izlazak u Evropu još uvijek traje.

Interesantno je i u Drugoj ligi gdje glavnu riječ vode Arsenal, Mornar i Igalo - ekipe sa primorja.

Prvoplasirani sastav ostvariće direktan plasman, a drugi i treći tim obezbijediće mjesto u baražu. Svakako, postoji šansa da broj ekipa sa juga Crne Gore bude veći u narednom takmičarskom ciklusu.


M.S.