ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

01-06-2020

Petričević: Predstava je završena, goruća pitanja za Budvu ostaju

Gotovo da nema stanovnika Budve, pa i Crne Gore, koji nije sa zanimanjem, ali i sa zgražavanjem, pratio dvodnevnu predstavu koja se odigravala ispred zgrade Opštine Budva, kazala je u saopštenju za javnost odbornica SD-a u SO Budva Milica Petričević.



"U šatorskoj scenografiji, prikladnoj za performans koji smo vidjeli, režiseri i glavni glumci: skupštinska manjina koalicije DCG, DF i podcenzusnih SDP i URA nadmašili su sebe, praćeni aplauzima i podrškom sporednih glumaca, opštinskih funkcionera koje su sami imenovali", navela je Petričević.

Prema njenim riječima, poseban i u cijeloj Crnoj Gori najviše zapažen ton predstavi dali su članovi porodica tih funkcionera, okupljenih ispred šatora, koji su, kako smatra, nazvani "nezadovoljni građani".

"Da se razumijemo, jesu građani i jesu nezadovoljni, ali očigledno gubljenjem obilatih privilegija", dodala je ona.

Petričević se pita da li su ovom predstavom zadovoljni i drugi građani Budve, birači pomenutih partija, koji nijesu sebi dozvolili da učešćem pred šatorom, kako je istakla, ovako ponize, izvrgnu ruglu i obesmisle Skupštinu, parlamentarizam, pa i svoju izbornu volju.

"Oni građani, koji su od svojih predstavnika očekivali mudrost, programe, ideje i napredak kroz legitimne političke metode, a ne kroz zastrašivanje i ponižavanje političkih protivnika."

Kazala je da su jedini statisti ove predstave bili skupštinska većina, 17 odbornika DPS-a, Crnogorske, SD-a i nezavisni odbornik, predviđen da, prema njenim riječima, bude "topovsko meso" za, kako je podvukla, frustrirane gubitnike vlasti.

"Samo što statisti nijesu igrali po predviđenom scenariju, pa su na kraju ostali poniženi samo organizatori", navela je ona.

Poručila je da bi sve bi to bilo fino i zabavno da groteska nije trebalo da bude sjednica Skupštine.

"Da na toj sjednici nije trebalo poštovati Zakon, Statut i Poslovnik o radu. I da nije trebalo rješavati pitanje od najveće važnosti za građane Budve u ovom teškom periodu – kako dalje."

Vidjeli su sve, rekla je Petričević, osim onoga što je trebalo.

"Vidjeli smo i da odlazeća budvanska koalicija ima veoma snažnu i beskompromisnu slogu isključivo i jedino kada im je ugrožena vlast. Za tri i po godine upravljanja gradom na sceni su bili sukobi, svađe, nesloga i međusobno pljuvanje, a sve na uštrb građana Budve. Oni to neće zaboraviti, kao što nijesu zaboravili ni istinsko prekrajanje njihove izborne volje, kada je podrškom Crnogorske vladajuća koalicija opstala na vlasti. Tada koalicija nije bila nimalo zabrinuta za izbornu volju birača tri odbornika, pa je utoliko licemjernija njihova sadašnja briga za prekrajanje izborne volje birača jednog odbornika", istakla je ona.

Predstava je završena, goruća pitanja, ističe odbornica SD-a, za Budvu ostaju i moraju se rješavati.

"Voljom skupštinske većine, po jasnim zakonskim i ustavnim odredbama države Crne Gore. Time se ne smije i ne može manipulisati", zaključila je Petričević.