ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

23-01-2017

Partnerstvom i saradnjom do unapređenja cjelokupnog položaja djece i mladih sa smetnjama u razvoju

Radionica "Partnerstvom i saradnjom do unapređenja cjelokupnog položaja djece i mladih sa smetnjama u razvoju”, će biti održana u zgradi Akademije znanja, u amfiteatru C-8, u Budvi, u četvrtak 26.01.2017. godine sa početkom u 11:00 h.

Radionica u Budvi je prva u nizu radionica, koje će se održati širom Crne Gore u okviru projekta “Partnerstvom i saradnjom do unapređenja cjelokupnog položaja djece i mladih sa smetnjama u razvoju” , koji sprovodi NVO “Naša inicijativa” u saradnji sa predstavništvom UNICEF u Crnoj Gori i uz finansijsku podršku EU. Ovaj program dio je višegodišnje regionalne inicijative sa ciljem unapređenja zaštite djece od nasilja i socijalne inkluzije djece sa smetnjama u razvoju, koja se implementira u partnerstvu između UNICEF, European Disability Forum - EDF, EU, i vlada sedam zemalja u procesu pridruživanja EU.

Cilj održavanja radionice je da se roditelji djece i mladih sa smetnjama u razvoju iz Budve bliže i detaljnije upoznaju sa osnovnim pravima iz socijalne i dječije zaštite, pravima iz zdravstvene zaštite, obrazovanju djece i mladih sa posebnim obrazovnim potrebama, propisima o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju lica sa invaliditetom i slično. Na taj način stvoriće se preduslovi da veći broj roditelja u narednom periodu za svoju djecu ostvari prava i doprinese unapređenju položaja te populacije u društvu.