ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

25-04-2017

Ovogodišnji Grad teatar bez novih produkcija i koprodukcija

„Ovogodišnji Festival Grad teatar, 31. po redu, počeće kasnije, trajaće nešto kraće, neće imati produkcija i koprodukcija, ali to neće značiti lošiji izbor ili kvalitet programa sva četiri festivalska segmenta“, istakla je urednica književnog programa Svetlana Ivanović u razgovoru za Radio Budvu.

Festival će ove godine početi 8. jula i trajati do 15. avgusta i većina programa će se odvijati na scenama u Starom gradu.

„Ostaćemo vjerni maloj sceni između crkava i Trgu pjesnika, postoji mogućnost da ponovo koristimo Crkvu Santa Marija, kao i prostor Bazilike koji je nekada korišćen za dramske i muzičke programe. Međutim, prostor koji ove godine sigurno nećemo aktivirati je scena u naselju Vještica koja je obilježila prošlogodišnji festival“, kazala je Ivanović.

Ona je podsjetila da je u tri decenije postojanja urađeno oko 70 festivalskih produkcija.

„Ove godine ćemo imati nešto skromnije izdanje festivala kada je broj programa u pitanju. Ne planiramo produkcionu odnosno koprodukcionu djelatnost, upravo da bismo 32. Festilal obilježili jednim velikim koprodukcijskim projektom o kome se već sada razmišlja“, istakla je Ivanović.