ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

23-09-2020

Otvorena izložba slika umjetnice Jelene Đurašković

Izložba slika galerijskog i malog formata akademske slikarke iz Budve, Jelene Đurašković, u organizaciji Ivane Babić, svečano je otvorena proteklog petka na umjetničkom platou art caffe galerije Blue cat i Teatar kafea.



Đurašković je rođena 17. 08. 1990. godine u Beogradu. Dipomirala je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju u klasi profesora mr Dragana Karadžića. Imala je više samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Živi i radi u Budvi.

Foto: Jelena Đurašković gostujući u "Jutrom iz Budve"

Na pitanje kako je došlo do organizacije izložbe Đurašković odgovara:

"Naša sugrađanka i umjetnica Ivana Babić organizatorka je izložbi u Art kafeu "Blue Cat" i pozvala me da izlažem kako bih bila jedna u nizu umjetnika koji su ovo ljeto oživljavali prostore trga ispod crkve Santa Marije."

O svom utisku povodom ove izložbe Đurašković je kazala:

"Mislim da je interesantno posmatrati umjetničke radove u ovakvoj vrsti otvorenog prostora. Bila sam zadovoljna kako moji crteži i slike izgledaju okačeni na starogradskim zidinama i kako doprinose stvaranju posebne energije dok ljudi okruženi njima sjede i odmaraju u kafeu."

S obzirom da je aktuelna epidemija korona virusa u toku, a na snazi su određene mjere koje je neophodno poštovati, mnogo manifestacija razne tematike, kao i drugih događaja poput umjetničkih izložbi je odgođeno, o tome kako se osjeća povodom izlaganja u pomenutom peirodu Đurašković nam je rekla sljedeće:

"Kako mi je par planova koje sam imala ove godine zbog epidemije korona virusa propalo (uključujući i jednu samostalnu izložbu) bila sam veoma zadovoljna činjenicom da sam ipak nesto postigla."

A o crtežima i slikama koje je izabrala za izlaganje na ovoj izložbi Đurašković navodi:

"Crteži i slike koje sam izlagala nastale su u zadnje dvije godine. Tematski su slični, s tim sto sam neke radila jako dugo (dvije godine) i te su slikane intuitivno dok su ove za čiji je proces trebalo manje vremena bile više misaone.

Izložba će trajati dvije nedjelje i biće otvorena za javnost do 04. oktobra, a radovi se mogu pogledati unutar Art caffe galerije Blue cat kao i na platou ispod crkve Santa Maria del Punta.











N.D.