ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

20-10-2016

Opozicija: Nećemo dopustiti da nam se pobjeda na lokalnim izborima u Budvi ukrade

"Pet minuta prije isteka roka za saopštavanje rezultata izbora, gubitnik je uložio prigovor i zatražio ponavljanje glasanja na većini izbornih mjesta u Budvi. U uslovima kada su nenadano osvanuli mnogi Hrvati u sjevernim opštinama Crne Gore, gotovo u potpunosti naseljenim pravoslavnim življem, u uslovima kada se satelitskim partijama omogućava da budu iznad cenzusa, pobjednicima izbora u Budvi je savršeno jasno da je u toku i da je brižljivo osmišljeno naknadno namještanje izbornog rezultata.

Zbog ovih okolnosti su se sinoć hitno sastali nosioci lista partija koje nakon izbora imaju većinu u budvanskom parlamentu. Nakon serije udbaških spinova i jasnog saznanja da ove četiri liste lako ostvaruju dogovor o podjeli i vršenju vlasti, pribjeglo se posljednjem preostalom sredstvu, a to je najgrublje moguće kršenje i štelovanje izbornog rezultata i namicanje potrebnog broja odbornika.

Ovi izbori su obilovali nezapamćenim kršenjem osnovnih ljudskih prava i bezočnom kupovinom glasova, tako da je svima savršeno jasno da je finansijski ulog koji predstavljaju Budva i njeni resursi odveć značajan da bi ih DPS prepustio demokratskoj i odgovornoj vlasti.

I najnaivnijem čovjeku je jasno da cijena glasa sada neće biti ni pedest ni sto eura, već pet pa i deset hiljada. Uostalom, sama Buljarica bi tajkunima lako mogla donijeti i petsto miliona, pa nije problem da se prije toga u Budvi odriješi kesa.

Upozoravamo sve one koji su spremni da pribjegnu ovakvom očajničkom i nečasnom potezu u pravcu namještanja izbornog rezultata da su se ovoga puta namjerili na ljude koje ne mogu kupiti, ne mogu ih zaplašiti, koji u ovom gradu imaju viševjekovne porodične grobnice i koji neće osramotiti ni pretke ni potomke.

Jasno im poručujemo da nećemo dopustiti da nam se pobjeda na lokalnim izborima u Budvi ukrade i da se otmu i rasprodaju resursi preostali nakon pohare organizovane kriminalne grupe iz redova Demokratske partije socijalista.

Svim članovima OIK-a koji svojim glasom doprinesu ovim nečasnim radnjama poručujemo da ćemo podnijeti krivične prijave specijalnom državnom tužiocu.

Pozivamo sve nadležne institucije i građane Budve i Crne Gore da odbrane rezultat koji smo ostvarili unatoč svim neregularnostma i opstrukcijama iskazivanju demokratske izborne volje birača. Budva u ovom trenutku nije samo grad organizovanih kriminalnih skupina već i poštenih građana koji žele da se bore za Budvu i pravo svoje djece na život dostojan čovjeka", navodi se u saopštenju koje potpisuju Dragan Krapović - Demokrate Crne Gore, Marko Bato Carević - Demokratski front, Veselin Marković - Socijalistička narodna partija, Lucija Đurašković - Demos i Božena Jelušić - Koalicija SDP, URA, LP.