ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

23-05-2018

Okrugli sto i promocija časopisa "Krug" u Narodnoj biblioteci Budve

U organizaciji JU "Narodna biblioteka Budve" i NVO "Sedma sila mladih", u subotu, 26. maja biće održana promocija devetog broja časopisa "Krug mladih" i tim povodom upriličen okrugli sto na temu „Medijska pismenost u Crnoj Gori i kampanja Birajmo šta gledamo“.

Kako ocujenjuju medijsku pismenost u Crnoj Gori, da li građani Crne Gore kritički promišljaju i selektuju sadržaje koji im se nude putem medija, vode li računa o tome šta gledaju i kakvim sadržajima su izložena njihova djeca, samo su neka od pitanja na koja ćemo čuti odgovore od sagovornika: Elvire Ceković PR Agencije za elektronske medije, mr Božene Jelušić, dr Predraga Zenovića, mr Gordane Ljubanović i urednice časopisa Zorice Radenović.

Na promciji će biti prikazana tri spota koji se emituju u okviru kampanje „Birajmo šta gledamo“ koja treba da utiče na podizanje nivoa svijesti o važnosti medijskog opismenjavanja roditelja, staratelja i djece i o važnosti odabira medijskih sadržaja za djecu. Kampanju su pokrenuli Agencija za elektronske medije Crne Gore i predstavništvo UNICEF-a u Crnoj Gori.

Članovi redakcije budvanskog časopisa i portala Krug mladih postavljaće pitanja sagovornicima, a u diskusiju se mogu uključiti i gosti promocije.

Moderatorka večeri je Stanka Stanojević, a promocija počinje od 19 časova, u prostorijama biblioteke (Akademija znanja).