ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

18-06-2019

Odžić: Rigorozna kontrola privatnog smještaja

Prema podacima Sekretarijata za finansije Opštine Budva, dinamika naplate boravišne takse zaključno sa polovinom juna, za sva lica, bolja je u odnosu na isti period lani za oko 200.000,00 eura.

Sekretar ovog sekretarijata Petar Odžić, kazao je za Radio Budvu da je, prije svega, zbog nestabilnih vremenskih prilika, primjetno bilo manje turista tokom maja, ali prošle sedmice naplaćeno je 57 hiljada eura boravišne takse, što je, kako je kazao, pokazatelj većeg priliva gostiju i punjenja kapaciteta.

"U kontroli privatnog smještaja, na terenu je 14 timova, a kontrolišu se prigradska naselja, zaledje budvanske rivijere i hoteli", istakao je Odžić.

Prema podacima resornog sekretarijata, do polovine juna, a na osnovu izvještaja TOB i NTO, naplaćeno je 701.143,34 eura boravišne takse za sva lica, od tog iznosa 318.246,81 euro naplaćeno je od izdavaoca privatnog smještaja.

Odžić je naglasio da će tokom ove sezone biti pooštrene kontrole registracije i naplate boravišne takse kod izdavaoca privatnog smještaja na teritoriji budvanske opštine.

"Što se tiče naplate poreza na nepokretnosti, ovo je period godine kada dolazi do povećanja naplate od strane nerezidenata, vlasnika stanova iz drugih država. U periodu od početka godine zaključno sa polovinom juna naplaćeno je 3.228.733,78 eura od planiranih 12.500.000,00, što predstavlja 25,83% realizacije", zaključio je Odžić.





Jasna Bezarević