ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

11-07-2018

Oduzeto oružje, municija, kokain

Policija je u okviru akcije “Boka”, pretresla pet lokacija u Herceg Novom, Kotoru i Tivtu i oduzela oružje municiju, kokain, sredstva komunikacije i ugovore.

Iz Uprave policije je saopšteno da su danas službenici policije sproveli akciju u okviru rada Operativnog štaba „Boka“, u cilju rasvijetljavanja teških krivičnih djela sa akcentom na pronalaženju vatrenog oružja u ilegalnom posjedu i drugih predmeta i tragova koji se mogu povezati sa izvršenjem krivičnih djela.

Službenici policije su, kako se navodi, na teritoriji Herceg Novog, Kotora i Tivta pretresli stanove i druge prostorije koje koriste B.K. (24), G.K. (43), D.R. (21), Z.R. (46), S.J.(35).

“Pretresima su pronašli i oduzeli tri puške, 411 komada municije, startni pištolj, pvc kesica sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain, mobilni telefon marke „Blackberry”, lap-top i više ugovora o kupoprodaji nekretnina na crnogorskom primorju, a koji će biti predmet daljih provjera”, kaže se u saopštenju.

Pronađeno oružje, municija i droga biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Kako je saopšteno, o događaju je obaviješten nadležni državni tužilac, a nakon sprovedenih vještačenja protiv osoba kod kojih su pronađeni predmeti biće podnijete odgovarajuće krivične i prekršajne prijave.

Policija je u aktivnostima u borbi protiv organizovanog kriminala, u 29 akcija od početka oktobra prošle godine, pretresla 371 lokaciju na jugu, sjeveru i u centralnoj regiji, na lokacijama koje koriste članovi organizovane kriminalne grupe (OKG), bezbjednosno interesantnih osoba i njima bliskih osoba.

“Priveden je veliki broj osoba. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari”, navodi se u saopštenju

Iz policije su kazali da je više osoba uhapšeno zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga.
Reklame