ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

17-03-2020

Odloženo Evropsko prvenstvo u boksu za mlade

Evropsko prvenstvo za mlade u boksu trebalo je da bude održano u Budvi krajem aprila i početkom maja, ali je zbog opasnosti od širenja koronavirusa odloženo, saopšteno je iz Evropske bokserske konfederacije.

Foto: EUBC

"Imajući u vidu sigurnost i dobrobit svih naših članova i uzimajući u obzir doprinos lokalnog organizacionog odbora i drugih relevantnih organa, EUBC je donio odluku o odlaganju Evropskog prvenstva u boksu za mlade koje je trebalo da bude održano u Budvi u periodu od 22. aprila do 3. maja ove godine" , istaknuto je na oficijalnom sajtu Evropske bokserske konfederacije.

Nažalost, kako su pojasnili, pandemija COVID-19 predstavlja ozbiljan zdravstveni i logistički rizik i, uprkos tome što je Crna Gora posljednja zemlja bez koronavirusa u Evropi, u EUBC-u kažu da su primorani da šampionat Evrope odlože za period od 15. do 27. maja.

"U svakom slučaju, nadgledaćemo situaciju širenja virusa i zadržavamo pravo da razmotrimo datume prvenstva, ako problem ne bude riješen. Cijenimo napore budvanskog organizacionog odbora i zahvaljujemo na razumijevanju po ovom pitanju. Nadamo se da ćete svi ostati zdravi", zaključuje se u saopštenju Evropske bokserske konfederacije.